www.langrenn.com

ALLE UTTAK: TEAM + LANDSLAG
Martin Johnsrud Sundby gjennomfører stakeintervall på mølla hos Holmenkollen Treningslab, mens Sondre Sundby bidrar med sine allsidige kvalifikasjoner innen trening og teknikk. Foto: Holmenkollen Treningslab.

Martin Johnsrud Sundby gjennomfører stakeintervall på mølla hos Holmenkollen Treningslab, mens Sondre Sundby bidrar med sine allsidige kvalifikasjoner innen trening og teknikk. Foto: Holmenkollen Treningslab.

Marit Bjørgen hos Holmenkollen Treningslab: – Jeg tror vi kommer til å kunne tilby det “lille ekstra” til både barn, ungdom og voksne, på alle nivåer

– Jeg tror vi kommer til å kunne tilby det “lille ekstra” til både barn, ungdom og voksne, på alle nivåer, sier Marit Bjørgen.

Tips en venn  Skriv ut
04.02.2020 - Langrenn.com

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)




Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Et unikt treningstilbud for alle - Holmenkollen Treningslab i Norges nasjonalanlegg

Med Marit Bjørgen, Ragnar Bragvin Andresen, Joakim Levorsen og Sondre Sundby i spissen skal Holmenkollen Treningslab tilby et unikt tilbud rettet mot langrenn, løp og sykkel, for alle aldre og nivåer. Dette skal de gjøre gjennom flotte fasiliteter og et unikt trenerteam.

Holmenkollen Treningslab holder til i samme lokaler som Superski, og sammen skal de to utfylle hverandre for å tilby alt det mest nødvendige for skiglade brukere av Holmenkollen nasjonalanlegg. Superski er en spesialforretning, skiverksted og holder en rekke skiskoler.

Holmenkollen Treningslab blir de første og eneste i Oslo-området som tilbyr full oppfølging på rulleskimølle - og dette for alle.

Foreløpig tilbyr de en mølle for klassisk, staking, løp og sykkel, men om ikke lenge vil Holmenkollen Treningslab tilby en “stormølle” for skøyting og testing av Vo2-maks. I tillegg tilbyr “labben” et topp utstyrt styrkerom og ikke minst treningsøkter i Norges nasjonalanlegg, Holmenkollen. Dette gjøres i samarbeid med Skiforeningen.

Fortsetter nedenfor bildet
Holmenkollen Treningslab med entreprenørene Marit Bjørgen, Joakim Levorsen, Ragnar Bragvin Andresen og Sondre Sundby. Foto: Holmenkollen Treningslab.
Holmenkollen Treningslab med skinavnene Marit Bjørgen, Joakim Levorsen, Ragnar Bragvin Andresen og Sondre Sundby.

Marit Bjørgen er en av gründerne og vil selv bidra som trener for Holmenkollen Treningslab.

Blant annet vil det månedlig være en full dag hvor Marit har ansvaret for mølleøktene. Her er det førstemann til mølla. Første anledning for de som har lyst til å kjøre en økt med Marit blir torsdag 24.oktober. 

– Jeg er veldig stolt over å kunne være en del av dette prosjektet. Jeg gleder meg til å jobbe med barn og unge, og forhåpentligvis kunne dele litt kunnskap, samt inspirere de til å holde på med det de liker.  Samtidig tror jeg vi kommer til å kunne tilby det “lille ekstra” til både barn, ungdom og voksne, på alle nivåer, da vi har et unikt tilbud når det kommer til trenere og fasiliteter, sier Marit Bjørgen.

Bakmann for Sundbys suksess i skiløypene
Holmenkollen Treningslab er stolte av å endelig kunne tilby trening på rulleskimølle for alle. Og med erfaringen til Sondre Sundby og Ragnar Bragvin Andresen vil de tilby topp oppfølging både under og etter øktene.

Sondre er en av de i Norge med mest erfaring med oppfølging på rulleskimølle av utøvere på øverste nivå. Han har vært fysisk trener for Martin Johnsrud Sundby siden 2012, og har hatt hovedansvar for styrke, hurtighet, teknikk og økter på rulleskimølle. I arbeidet på rulleskimøllen har han sammen med sin bror designet øktene som har vært med på å gjøre Martin til verdens beste skiløper.

Sondre har styrt øktene, og analysert og fulgt opp Martins teknikk siden 2013.

Fortsetter nedenfor bildet
Holmenkollen Treningslab hvor Marit Bjørgen har tatt plass i treningsrommet, flankert av Ragnar Bragvin Andresen (tv) og Sondre Sundby. Foto: Holmenkollen Treningslab.
Holmenkollen Treningslab hvor Marit Bjørgen har tatt plass i treningsrommet, flankert av Ragnar Bragvin Andresen (tv) og Sondre Sundby.

– Det er vanvittig morsomt å endelig kunne dele litt av den kunnskapen og erfaringen jeg har med trening på rulleskimølle.

– Jeg har i flere år etterlyst muligheter for å kunne trene andre enn de på toppnivå på en slik mølle, og da er det helt fantastisk at vi endelig kan tilby dette i Holmenkollen Treningslab sine lokaler. Jeg gleder meg stort til å kunne hjelpe skiløpere på alle nivåer med å ta steg i idretten de brenner for.

– Det blir morsomt å dele tips og triks som jeg og Martin har benyttet oss av i treningsarbeidet både på rulleskimølle, i styrkerommet og på utendørsøkter - da jeg tror det kan hjelpe mange med å ta steg i riktig retning, sier Sondre Sundby.

Martin Johnsrud Sundby er ambassadør for Holmenkollen Treningslab, og kommer med følgende kommentar etter å ha utført sine første økter i labben:

– Et sted som har alt du trenger for å bli råere på ski til vinteren, både når det kommer til fasiliteter og kompetanse.

Fortsetter nedenfor bildet
Martin Johnsrud Sundby gjennomfører stakeintervall på mølla hos Holmenkollen Treningslab, mens Sondre Sundby bidrar med sine allsidige kvalifikasjoner innen trening og teknikk. Foto: Holmenkollen Treningslab.
Martin Johnsrud Sundby gjennomfører stakeintervall på mølla hos Holmenkollen Treningslab, mens Sondre Sundby bidrar med sine allsidige kvalifikasjoner innen trening og teknikk.

Et sted for alle nivåer og alle aldre
– Utendørsforholdene i Holmenkollen har noe å tilby alle, og vi er heldige som har fått etablere oss i Skiforeningens bygg sentralt i anlegget.

– God stadionplass for lek og mestring, og et tilhørende løypenett som er kjent for å være blant de tøffeste i verdenscupen.

– Labben vil daglig trekke ut i anlegget for å gjennomføre økter med klubber og privatpersoner. Vi har kommet godt i gang med engasjement hos flere aldersklasser i TRY og Nesodden, og vi ønsker flere klubber velkommen, sier Ragnar Bragvin Andresen.

Fortsetter nedenfor bildet
Holmenkollen Treningslab har særdeles god tilgang til fantastiske utendørsmuligheter både i barmark- og vintersesongen. Her gir Ragnar Bragvin Andresen kyndig veiledning til unge talenter. Foto: Holmenkollen Treningslab.
Holmenkollen Treningslab har særdeles god tilgang til fantastiske utendørsmuligheter både i barmark- og vintersesongen. Her gir Ragnar Bragvin Andresen kyndig veiledning til unge talenter.

Et nettverk av trenere og idretter
Utover Marit, Sondre og Ragnar har labben flere spennende trenere med seg i staben.

Der i blant Sindre Buraas på løp, Fredrik Haraldseth på sykkel og Martine Ek Hagen, Karstein Johaug og Kari Sylten på ski.

Hjemmeside
For ytterligere informasjon besøk hjemmesiden til Holmenkollen Treningslab: www.hklab.no.

Sjekk også ut deres instagramprofil: hklabben. Der vil det komme masse tips og triks om trening, teknikk, innhold fra forskjellige uteøkter med mere.

Artikkelen er første gang publisert på Langrenn.com høsten 2019.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut
Se hele nyhetsarkivet


blog comments powered by Disqus












Langrenn.com
Lagbilde av Team Driv Trening.

SØKER SKILØPERE: Team Driv Trening – Åpner for flere mosjonister

– Vi tilbyr totalt 10 elitekontrakter hvor deltakerne får ekstra goder

Lagbilde med deler av Team Ragde Eiendom 2020-2021. Foto: Børre E. Helgerud.

UTTAK: Team Ragde Eiendom 2020/2021

Therese Johaug knytter seg til langløpslag

– Fin utfordring og ny inspirasjon i treningshverdagen

Marit Bjørgen ute på trening med Team Ragde Eiendom. Foto: Børre E. Helgerud.

COMEBACK: Marit Bjørgen tilbake i løypene: – Jeg håper jeg kan motivere flere damer til å bli med på lange skirenn

Nordlysbyen Ski. Foto: TS Foto Design.

STILLING LEDIG: Nordlysbyen ski jakter ny hovedtrener

Jobbe med hele spekteret innenfor treneryrket

Stein Olav Snesrud. Foto: Norges Skiforbund.

SMØRESJEFEN: – Hvis det blir slik at litt fluor er lov, men ikke mye, kommer det til å bli en konkurranse i å komme nærmest mulig opp til en gitt verdi

RÅDER NÅ FULL FORVIRRING UTE I VERDENS SMØREBODER

Eldar Rønning gikk veldig fort på ski, men han løp også svært så fort. Her er han i front av feltet på Toppidrettsvekas 4. etappe, 3 km gateløp i Kristiansund tilbake i 2012. Til slutt ble det også seier for løperen fra Skogn. Foto: Aapo Laiho.

ELDAR RØNNING: – Jeg syklet ingenting, annet enn til og fra trening

Stiller seg tvilende til sykkelteorien som bakgrunn for trøndelags "fall"

Izabela Marcisz. Foto: Modica/NordicFocus.

UTTAK: Polens landslag 2020/2021

Illustrasjonsbilde. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

KOMENT spleiser Svenska Skidförbundet og Norges Skiforbund

Avtale inngått

Krista Pärmäkoski. Foto: Modica/NordicFocus.

UTTAK: Finlands landslag 2020/2021

Deler av HSG-U høsten 2018. Foto: Hovden Skigymnas.

INVITASJON Rekruttsamling: HSG-U hos Hovden Skigymnas

Påmeldingsfrist er 1. juni – Samling for skiløpere født i 2005 og 2006

Alexander Bolshunov. Foto: Thibaut/NordicFocus.

UTTAK: Russlands landslag 2020/2021

Team Hallingdal sesongen 2019/2020. Foto: Sondre Thune Lunde.

STILLING LEDIG: Team Hallingdal søker engasjert trener

Søknadsfrist: Snarest

UTTAK: Norges landslag Skiorientering – Junior 2020/2021

UTTAK: Norges landslag Skiorientering – Rekrutt 2020/2021

UTTAK: Norges landslag Skiorientering – Senior 2020/2021

Konnerud IL med 4 plasser

Anne Kjersti Kalvå. Foto: Thibaut/NordicFocus.

UTTAK: Regionlag Midt-Norge 2020/2021

Tidligere Team Veidekke

Ola Vigen Hattestad med sitt OL-gull fra sprinten under lekene i Sotsji 2014. Foto: NordicFocus.

NY NORSK LANDSLAGSTRENER: OLA VIGEN HATTESTAD

Øystein Pølsa Pettersen følger like bak Kurt Asle Arvesen i Randsfjorden Rundt for en rekke år siden. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

KRONIKK: – Trøndelag er i ferd med å miste hegemoniet innen langrennssporten. En av årsakene kan være valg av treningsmetoder

– Det går mot flere terrengsyklister enn trøndere på langrennslandslagene

Lagbilde av Team Serneke 2019/2020. Teamfoto.

LEGGER NED LAGET: Team Serneke forteller i Podcast hos Visma Ski Classics om hvorfor de nå gir seg etter 4 sesonger

Se hele nyhetsarkivet