Marit Bjørgen sammen med Birkens daglige leder, Eirik Torbjørnsen.

Marit Bjørgen sammen med Birkens daglige leder, Eirik Torbjørnsen.

MARIT BJØRGEN OG MARTIN JOHNSRUD SUNDBY SKAL TRENE BIRKEBEINERE

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Marit og Martin skal trene birkebeinere

Marit Bjørgen og Martin Johnsrud Sundby har gått sammen i selskapet SkiX AS. Nå skal de trene og inspirere påmeldte deltakere til Birkebeinerrennet i mars 2022.

De store skiprofilene er på slutten av sin idrettskarriere. Nå ser de begge framover og vil dele sin unike kunnskap og innsikt gjennom digitale flater. Sammen med resten av laget bak SkiX, har de nå inngått en stor avtale med Birken for å løfte deres arrangementer og merkevare.

  • Vi i Birken er utrolig stolte av å få samarbeide tett med to så meritterte, dedikerte og flotte mennesker. Påmeldte deltakere til Birkebeinerrennet, uavhengig av nivå og ambisjoner, vil gjennom en omfattende digital leveranse fra SkiX få en eksklusiv mulighet til å være «flue på veggen» og trene sammen med to av tidenes beste skiløpere og høste av deres erfaringer, sier daglig leder Eirik Torbjørnsen i Birken AS.

Fra august vil de påmeldte til Birkebeinerrennet kunne følge SkiX sine trenere på Birkens plattformer.  Hensikt med leveransen er å inspirere og dele kunnskap innenfor blant annet langrennsteknikk, utholdenhetstrening, styrketrening, utstyr og konkurranseforberedelser. Sammen med de andre SkiX-profilene vil Marit og Martin gjøre dette gjennom;

  1. en rekke interaktive live-treningsøkter, kurs og foredrag
  2. oppdateringer, påfyll og innsikt i hverdagen og nøkkeløktene
  3. skriftlige treningsplaner og tips til de beste øktene – tilpasset ulikt nivå og ambisjoner
  • Jeg gleder meg til å bidra med kunnskap og erfaring, slik at deltakerne i Birkebeinerrennet kan optimalisere sin trening på veien mot deltakelse i mars 2022. Uavhengig av om målet er å bruke Birkebeinerrennet som en motivasjon for å komme i gang med trening, eller for å sette nye rekorder, vil det å optimalisere hver økt føre til at deltakerne er bedre forberedte og forhåpentligvis får en bedre opplevelse av både veien og målet, sier Marit Bjørgen.
  • Birkebeinerrennet er Norges mest tradisjonelle turrenn og enormt viktig for både topp og bredde. De siste årene har det dessverre blitt avlyst, men nå kan vi endelig se frem mot nytt renn. Birkebeinerrennet 2022 blir en av mine store målsetninger for den kommende sesongen, og på veien dit skal jeg dele raust av både mine tidligere erfaringer og forberedelsene mot kommende deltakelse, sier Martin Johnsrud Sundby.

Om Birken:

Birken AS eies av de lokale idrettslagene Rena IL, Lillehammer Skiklub og Lillehammer Cykleklubb. Selskapets virksomhetsidè og strategi er å tilby breddeidrettsarrangement som årets treningsmål innenfor langrenn, sykling og terrengløp. Foruten det ikoniske Birkebeinerrennet arrangerer Birken AS også Norges største terrengløp og sykkelritt – Birkebeinerløpet og Birkebeinerrittet. Totalt sett var det rundt 35.000 deltakere påmeldt til de tre arrangementene i siste «normalår» i 2019.

Birken er en ideell organisasjon hvor overskuddet i sin helhet går tilbake til idretten i regionen. Les mer på www.birkebeiner.no

Om SkiX:

SkiX AS er et selskap som gjennom bruk av digitale verktøy distribuerer treningslære på en ny måte. Ønske er å formidle treningsglede, utvikling og felles engasjement. Med profiler som Marit Bjørgen og Martin Johnsrud Sundby på laget har SkiX en unik kjernekompetanse innen langrennssporten, men har også tilegnet seg en rekke dyktige trenere innen andre idretter for å kunne tilby et fullkomment treningstilbud. SkiX AS tar utgangspunkt i et samarbeid mellom flere selskap med komplementær kompetanse, der majoriteten deler kontorer i Holmenkollen nasjonalanlegg: Holmenkollen Treningslab, Aktia Ventures og Nordur Film. Se mer på https://skix.no/


SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse
Annonse


Annonse