Starten går i Markatrimmen 2014. Foto: Gaute Myhre.

Starten går i Markatrimmen 2014. Foto: Gaute Myhre.

Markatrimmen kommer til den 41. avviklingen i ny drakt

Førstkommende lørdag arrangerer Trondhjems Skiklub turrennet Markatrimmen for 41. gang. Også i år er det et av seedingrennene til Birkebeinerrennet. - Nytt av året er blant annet traséen, opplyser prosjektleder Lene Selnes til Langrenn.com. 

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Rennet finner sted lørdag 7. februar med start fra kl. 10, og løperne kan velge mellom 20 eller 40 km i klassisk stil. Det lengste alternativet kan gi deg bedre seeding til Birken.

- Traséen ser veldig fin ut, og det har kommet ganske mye snø i det siste. Løypene blir kjørt opp jevnlig, så det er gode muligheter til å teste ut løypene på forhånd, tipser prosjektleder Line Selnes. 

- Traséen i år går i noe høyere terreng enn den har gjort tidligere, så det kan nok være med på å gjøre rennet mer snøsikkert, fortsetter hun. 

Påmelding
Det er mulig å melde seg på helt inn til rennstart, men prisen går opp med hundre kroner fredag kveld. 

- Vi anbefaler å melde seg på innen fredag dersom man uansett tenker at man skal gå, sier Selnes. 

- Vi har nå bikket 300 påmeldte, men har erfart tidligere at mange utsetter å melde seg på, så vi regner med at det blir en del flere nærmere helgen.

Storslått speaker
Den velkjente Rosenborg-supporteren og -kommentatoren Kim Ruud Pedersen skal være speaker på Markatrimmen  i år. Så om ikke annet kan det være verdt å ta turen for å høre ham.

- Kim Ruud Pederen er en fantastisk speaker, og kommer helt sikkert til å hjelpe alle deltakerne det siste stykket inn mot mål, roser prosjektlederen. 

Bronselaget fra NM
Av kjente navn som blir å se på start på lørdag finner vi blant andre Leksviks bronselag fra herrenes NM-stafett på Røros forrige søndag, altså Andreas Myran Steen og Kristian og Anders Tettli Rennemo. 

- På kvinnesiden stiller blant for eksempel Maria Strøm Nakstad og Guri Hetland. 

Så gjenstår det å se om Guri Hetland klarer å gå like fort som da hun var med og tok stafettgull under NM her i Trondheim i 2008. 

Det legges til rette
Arrangøren kan friste med innlagt spurtpris, diplom til alle som fullfører og flott skistue med kiosk i målområdet. Så det legges til rette for en fin langrennsdag førstkommende lørdag, både for dem som vil gå og se på. 

Lenker
* Hjemmesiden for Markatrimmen
* Tidligere resultater, værmelding fra Yr.no, bilder med mer


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus