-->
BLINK direktelinker rett under nyhet nr. 2
RESULTATER: Meråker Mountain Challenge| Andre konkurranser

Marthe Kristoffersen: - Det verste en skiløper kan oppleve

Med videointervju

Marthe Kristoffersen har hatt et par tunge sesonger etter at hun fikk påvist kyssesyken for to år siden. I videointervjuet med Langrenn.com i Val Senales forteller Marthe om tida etter sykdommen, og planene hun har for å slå kraftig tilbake i Falun i vinter.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

val-senales-nsf-samling-stort-14-01-f-birk-eirik-fjeld.jpg
Marthe Kristoffersen på samling med skilandslaget i Italia og Val Senales. Foto: Birk Eirik Fjeld.

De to siste årene har vært tunge for jenta fra Meråker. For to år siden fikk hun konstatert kyssesyken og måtte avslutte sesongen i februar.

I vinter fikk vi knapt se Kristoffersen i verdenscupen. Til slutt ble 17. plassen fra tre-mila i Kollen det beste internasjonale resultatet.

Det har tatt tid å bygge seg opp igjen etter sykdommen og forrige sesong ble en mellomsesong for å finne tilbake til sittt gamle jeg.

Marthe Kristoffersen var tross alt en av verdens sterkeste fristilsløpere blant annet da hun gikk inn til tredjeplass på 10 kilometer fri i verdenscupen i Lahti i 2009. Tilbake i toppen tror 25-åringen hun nå er på vei.

- Jeg har gjort en kjempejobb i år og har brukt hele fjoråret på å bygge meg opp fra en kjip sykdom. I år følte jeg at jeg begynte på scratch der jeg var og kunne bygge videre.

- Jeg har gjort akkurat som jeg skulle i treninga, så får vi se om det klaffer til vinteren, sier Marthe i sola utenfor hotellet i Val Senales, der hun er på høydesamling med landslaget.

Men det er ingen tvil om at det har vært tunge år for jenta som for alvor ble et kjent navn etter at hun gikk ankeretappen som 19-åring under VM-stafetten i Liberec.

- Det er jo det verste en skiløper kan oppleve. Det å bli sjuk og oppleve at det tar lang tid å komme tilbake er utrolig kjipt. Men samtidig veit jeg hva jeg kan og har ikke redusert på noe mål. Jeg har jobba meg sakte oppover.

Klaffer det som Varden-løperen håper kjemper hun igjen i verdenseliten når VM starter i Falun i februar.

Se hva Marthe Kristoffersen håper på å prestere i Falun- VM og hvordan hun selv beskriver den tunge tida i videointervjuet under.


Film fra Langrenn.com - LangrennsTV på YouTube. Foto/redigering: Gjermund Midtbø.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus