Marthe Kristoffersen blir en del av Team Mosetertoppen Skiline. Foto: Privat.

Marthe Kristoffersen blir en del av Team Mosetertoppen Skiline. Foto: Privat.

Marthe Kristoffersen inn i Team Mosetertoppen Skiline

Den tidligere verdenscupløperen blir en del av det Hafjell-baserte skilaget fra inneværende sesong.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut
 

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

– Jeg er veldig klar på at dette ikke er noe comeback, og at jeg ikke går inn for å satse på langløp. Men jeg elsker å trene og jeg elsker å gå på ski, så da dette tilbudet dukket opp var det lett å si ja, sier Marthe Kristoffersen, som ikke har angret på at hun la opp.

– Jeg følte etter hvert at det å måtte prestere hele tida kostet veldig mye. Jeg hadde holdt på lenge på toppnivå og følte meg litt mett.

– Det er et deilig liv å leve, men det var ekstremt mye annet jeg også hadde lyst til å gjøre, forteller løperen som har tatt stegt inn i Team Mosetertoppen Skiline.

Mistet trua på OL-gull
Sesongen før hun la opp, var hun aktuell for VM-laget til mesterskapet i Lahti. Dit kom hun ikke.

Kristoffersen gikk noen runder med seg sjøl.

Hun spurte seg om hun trodde hun kunne klare å komme med til OL i 2018, og om hun i så fall ville være en medaljekandidat i mesterskapet.

– Jeg måtte være knallhard med meg sjøl. Jeg hadde ikke lyst til å fortsette å være topp-15 i verdenscupen. Jeg ville vinne, men jeg hadde ikke lenger trua på at jeg kunne klare det, og da hadde jeg lyst til å finne på noe annet.

– Det høres kanskje kynisk ut, men jeg hadde vært med i gamet så lenge at det var både et lett og et vanskelig valg. Men nå er jeg veldig fornøyd med det valget jeg gjorde, sier 29-åringen.

 

 

 

Tilbakeviser comeback
Siden Kristoffersen la opp på verdenscupnivå etter sesongen 2016-17, har hun jobbet som trener på NTG Lillehammer.

Skolen har et samarbeid med Mostertoppen, og slik kom hun i kontakt med Team Mosetertoppen Skiline, et lag som har sitt utspring i utviklingen av hyttefelt og skiløyper som gjøres ved Hafjell og i Øyerfjellet.

– Det er moro å være en del av noe nytt, så da de spurte meg hadde jeg lyst til å være med å utvikle dette, sier Kristoffersen.

Team Mosetertoppen Skiline stiller imidlertid ingen krav til henne om deltakelse i renn eller konkurranser. Det er viktig for henne.

– Dette er ikke et comeback, og jeg satser ikke på langløp. Men det kan godt hende jeg går noen skirenn hvis det passer.

Elsker å trene
Selv om Kristoffersen har lagt opp proffkarrieren, trener hun fortsatt mye.

– Jeg sitter aldri rolig og jeg elsker å trene. Jeg trener nok omtrent like mye som jeg gjorde da, men jeg teller ikke timer lenger, og nå er jeg med på alt.

– Jeg kan dra ut å klatre en dag eller jeg kan gå en helg i fjellet uten å ha dårlig samvittighet for at jeg egentlig burde hatt en tretimers stakeøkt på rulleski, sier hun, og legger til at hun fremdeles legger ned mye tradisjonell langrennstrening.

– Jeg elsker å gå på ski, og jeg vil nok ikke være dårlig forberedt om jeg stiller til start i et skirenn.

---

Hafjell Mosetertoppen er profileringspartner av Langrenn.com.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut