Fra Ski Camp Sundby 2018 med Martin Johnsrud Sundby. Foto: Nicolai Vedvik.

Fra Ski Camp Sundby 2018 med Martin Johnsrud Sundby. Foto: Nicolai Vedvik.

Martin inviterer til Ski Camp Sundby – Sjusjøen/Natrudstilen 3.-5. mai: – Forteller om og viser metodene han selv bruker

3. til 5. mai arrangerer Martin Johnsrud Sundby sin andre Ski Camp Sundby.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

3. til 5. mai arrangerer Martin Johnsrud Sundby sin andre Ski Camp Sundby. Martin har fått med seg Norgesexpo Event og Team Bygdø-manager Julius Solheim.

– Dette har blitt et flott samarbeid, sier de to.

Lykketreff
– I fjor snakket vi om at det skulle bli en ny karriere som skiskolelærer. Det ble jo et lykketreff med tanke på årets sesong som ble kronet med et etterlengtet VM-gull. To nye NM-titler gjorde ham til den mestvinnende NM-løper gjennom tidene, sier Solheim.

– Ja, ser du det slik så var det kanskje lurt at jeg startet skiskolen, jeg burde kanskje startet tidligere, smiler Martin.

– Det ble en dødskul skicamp i fjor, det ga mersmak. Vi var et kjempefint team som hadde det utrolig gøy sammen med alle de unge deltakerne. Timingen var perfekt med å legge campen på slutten av sesongen opp mot barmarkstreningen. Det ble et rått Kick-Off for de unge.

Hvorfor en skicamp?
– Martin ønsker å gi noe tilbake til de yngre skiløpere som vil videreutvikle seg.

– På campen vil han fortelle om og vise de metodene han bruker i dag, og hva han gjorde på deres alder. Alt for å motivere ungdommen til å satse videre. De skal ha glede ved å drive idretten sin til et høyere nivå. Dette er også en unik mulighet for de unge til å bli kjent med en verdens beste skiløpere, sier Julius.

Les videre nedenfor bildet
Fra Ski Camp Sundby med Martin Johnsrud Sundby. Foto: Nicolai Vedvik.
Martin Johnsrud Sundby med en av deltakerne på forrige utgave av Ski Camp Sundby. Foto: Nicolai Vedvik.

Hvorfor har dere campen så sent på sesongen? 
– Det er det flere grunner til det. Først og fremst er det fantastiske forhold på Sjusjøen. Det er lange, lyse dager og varmt i været.  Man kan leke seg mye mer ute, uten å måtte fryse. Alt blir mer lystbetont, noe som er viktig for de unge.

– Overgangen fra snø til barmark er også en meget bra tidsperiode for å trene teknikk på. Da kan en ta med seg tips og råd videre når de starter rulleskitreninga. Dette blir som en ”Kick Off” på neste sesong for dem, sier Martin.

Hvordan skal Ski Camp Sundby bli?
– Vi ønsker å skape en litt annerledes skiskole. En camp som ikke skal tenke timer, men kvalitet, teknikk, styrke og hurtighet.

– Ski Camp Sundby skal gi råd og tips til de unge om riktig kosthold og ernæring. Det er også viktig å lære seg litt om restitusjon, men mest av alt skal det bli en kul skicamp.

Hvem hjelper til med gjennomføringen?
– Norgesexpo Event har flere store events for blant andre Sjusjøen. Vi er med på både høst- og påskekonseptet Monsterbakken Opp med eget barnekonsept. Selve Monsterbakken Opp er Martins eget løp/skirenn med flere tusen deltakere og tilskuere langs hans treningsbakke. I tillegg stiller Team Bygdø opp. Her er jo som kjent Martins bror Sondre trener.

– Det ble helt naturlig at Norgesexpo tok del i denne skicampen. Etter fjorårets suksess sier det seg selv. Vi ønsker ikke å bli den største skiskolen, men den mest unike skicampen, sier Julius.

Sondre Sundby leder Ski Camp Sundby
– Det er ekstra hyggelig at broderen er med og leder campen. Sondre har et overordnet ansvar på årets Ski Camp Sundby. Han er meget flink med Team Bygdø, som har mange lovende juniorløpere. Hans styrke som trener er måten han kommuniserer med ungdommen på. På campen vil han lede teknikk, hurtighet og styrke, slik han gjør på mine treninger.

– Foruten dette har vi med en kostholds- og ernæringsekspert som gir tips og råd. I fjor var Sindre Skar og Simen Sveen med.  De unge skal ikke se bort i fra at det kommer noen meget kjente skiløpere som instruktører i år også, smiler Martin lurt.

– Følg med på Facebook og Instagram – selv om Martin ikke er der, så er Ski Camp Sundby der, skyter Sondre inn.

– I fjor var det et helt vanvittig nivå. 5 av de 7 beste i Norgescupen for menn 18 år var med. Feedbacken på skicampen var helt sinnssyk. Den beste skiskolen de noen gang hadde vært med på.

– En får virkelig komme under huden på en av verdens beste skiløpere gjennom tidene, sier en stolt Sondre, som var i Seefeld og fulgte Martin hele uka.

Selv vant Sondre faktisk Sparebank 1 og TV2 sin stakekonkurranse, så det er noe spesielt med den familien.

Les videre nedenfor bildet
Fra Ski Camp Sundby 2018 med Martin Johnsrud Sundby. Foto: Nicolai Vedvik.
Martin Johnsrud Sundby viser deltakerne sine egne metoder. Foto: Nicolai Vedvik.

Hvem tilrettelegger for dere?
– Tone Alterkjær og Visit Sjusjøen har vært en meget positiv og aktiv pådriver. Hun har kontroll på alt og alle. Sjusjøen Hytteutleie stiller den flotte Sjusjøen Lodge til rådighet. Her bor deltakerne under campen, som er et spesialtilpasset konsept for de unge. Det holder ikke bare å spise 3 ganger om dagen når man trener!

– Verdens beste langrennsdestinasjon, Sjusjøen, og en av verdens beste løypekjørere, Johan Haukåssveen, er klare for å lage flotte skiløyper for oss. Dette har blitt en flott tradisjon etter kun 2 år med skicamp, sier Julius Solheim

Foredrag med Kjetil Andre Aamodt
Visit Sjusjøen inviterer alle skicampdeltakere til delta på foredrag med tidligere verdensmester og olympisk mester i alpint, Kjetil Andre Aamodt.

– Denne campen blir en stor opplevelse for morgendagens løpere, sier Tone Alterkjær, reiselivssjef på Sjusjøen.

– Sparebank 1, BDO, Lillsport og flere av mine leverandører er også med. De stiller velvillig opp med premier til uhøytidelige konkurranser og aktiviteter.

– På samlingen blir det alt fra 100 m sprint, skirenn uten staver, skirenn i blinde. Ja, rett og slett utrolig mye kult for de unge, sier Martin.

Blir det noen nye stjerner som du hjelper frem?
– Selvsagt kan det skje, men det er overhodet ikke poenget med campen. Det skal være lærerikt og gøyalt for alle å kunne se tilbake på deltakelsen, uansett ferdigheter og nivå. Målet er at alle skal få en kul opplevelse fra Ski Camp Sundby.

– Iver Tildheim Andersen, som vant bronse i Junior-VM i vinter, deltok i fjor. Kjenner vi den talentfulle Rustad-løperen rett, så tok han med seg noen tips og råd fra campen i fjor, sier Sondre.

Martin avslutter med å ønske alle hjertelig velkommen til årets Ski Camp Sundby 2019.

For mer info:
* Ski Camp Sundby på Facebook
* Egen Facebook-side for årets arrangement

Fakta om Ski Camp Sundby

 • Fredag 3. mai kl. 18 00 til søndag 5. mai kl 17 00
 • Sjusjøen Lodge, Natrudstilen
 • Gruppe 1: 13 – 16 år, gamle jenter og gutter
 • Gruppe 2: Juniorer
 • Ha med klassiske, skate, inne og ute løpesko
 • Kursavgift, overnatting, mat og drikke
 • Foredrag av ulike kostholds- og ernæringsspesialister
 • Foredrag med Kjetil Andre Aamodt i regi av Visit Sjusjøen
 • Sengetøy og håndkle er inkludert
 • Pakkeliste og mer info kommer til alle påmeldte
 • NSF/NSSFs lisens må alle deltakere ha
 • Begrenset antall plasser
 • Bindende påmelding innen 25. april
 • Pris kr 2850,-

For påmelding og info: skicampsundby@norgesexpo.no

---

Ski Camp Sundby og Norgesexpo Event AS er profileringspartnere med Langrenn.com.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut


blog comments powered by Disqus