-->
BLINK direktelinker rett under nyhet nr. 2
RESULTATER: Meråker Mountain Challenge| Andre konkurranser

Martin Johnsrud Sundby drømmer om to gull i Falun

Med videointervju

I år har Martin Johnsrud Sundby trent mer enn noensinne og terpet enda mer på detaljene som gjør at han skal kunne gå inn til to gull for Norge i Falun. I videointervjuet med Langrenn.com fra Val Senales svarer han også på spørsmål fra leserne.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

val-senales-nsf-samling-stort-14-01-f-birk-eirik-fjeld.jpg
Martin Johnsrud Sundby på samling med skilandslaget i Italia og Val Senales. Foto: Birk Eirik Fjeld.

Endelig var Martin Johnsrud Sundby det han hadde drømt om siden han var guttunge. I fjor var han verdens beste skiløper. Han vant Tour de Ski og han vant verdenscupen sammenlagt. 

I tillegg fikk han med seg en bronsemedalje hjem fra OL i Sotsji. Akkurat det var nok langt under forventningene både til Sundby selv og norske TV-seere.

I år har han gjort endringer som han tror kan sikre han sitt første individuelle mesterskapsgull.

- Jeg har trent en del mer i år og prøvd å terpe mer på de detaljene som gjør at jeg kan vinne skirenn. Det er nok det som hovedsaklig har vært endringene. Jeg har nok et treningsopplegg som funker bra for meg, det har jeg iallfall vist de siste årene at har tatt meg i riktig retning, sier 30-åringen.

Det har han all grunn til å mene. Mannen som slo igjennom med verdenscupseieren på 15 kilometer klassisk i Kuusamo i 2008, har på en imponerende måte utviklet seg på nye områder som skiløper hvert eneste år.

Han gikk fra å være en klassiskspesialist, til å bli en like utilnærmelig skøyteløper. I fjor viste han at han hadde jobbet hardt for å bli en raskere spurter da han gikk inn til pallplass på begge sprintene i Tour de Ski.

I verdenscupfinalen og prøve-VM i Falun i mars viste han at løypene passer en Sundby i form meget godt.

- Alt handler i vinter om å prestere best mulig i Falun. Alle planer er lagt mot det. Drømmen er et individuelt gull og i tillegg gull på stafetten.

- Hva skal du gjøre for å finne toppformen til VM?

- Jeg kommer til å gjøre mye av det samme som jeg gjorde før OL i år og Val di Fiemme, hvor jeg var i god form i begge mesterskapene.

- Tour de Ski er inne i bildet, men det er VM som gjelder. Jeg la ikke inn noen formtopp til touren i fjor og det kommer jeg ikke til å gjøre i år heller, sier Sundby som likevel har troa på å kunne prestere også i etappekonkurransen på nyåret.

- Er man godt trent og gjennomsterk kan man prestere jevnt godt over tid. Det var jo det som ble resultatet i fjor. Jeg gikk nødvendigvis ikke så styggfort på noen av løpene, men jeg var jevn fra start til mål og det tok meg langt. Så oppskriften inn mot touren blir relativ lik i år, fastslår Røa-løperen.

Se videointervjuet der Martin Johnsrud Sundby svarer på flere av spørsmålene fra leserne som hvor mye trener dere i uka, måneden og året og hva som er hans favorittøkt, i videointervjuet under.


Film fra Langrenn.com - LangrennsTV på YouTube. Foto/redigering: Gjermund Midtbø.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus