Martin Johnsrud Sundby er nå godt på plass i Sotsji, mens dette bildet er fra Sognefjellshytta under landslagets samling i juni 2013. Foto: Erik Borg.

Martin Johnsrud Sundby er nå godt på plass i Sotsji, mens dette bildet er fra Sognefjellshytta under landslagets samling i juni 2013. Foto: Erik Borg.

Martin Johnsrud Sundby skuffet over Sotsji-løypene

OL Sotsji 2014

- Jeg synes at klassisktraséen er lite utfordrende. Det er kanskje den letteste i duathlon på mange år, slår Martin Johnsrud Sundby fast.

Tips en venn  Skriv ut

Martin Johnsrud Sundby (29) går mot strømmen. Verdenscuplederen mener at Sotsji-løypene ikke er harde nok.

Eller rent spesifikt: Han mener at søndagens skiathlontrasé ikke er tøff nok. Fredag ble verdenscuplederen og årets Tour de Ski-vinner presentert som en av fire norske til mennenes første langrennsdistanse i 2014-lekene.

Skiathlon for menn (ofte kalt duathlon av utøverne) er en øvelse over 30 kilometer som foregår som en fellesstart med ski- og stilbytte halvveis. I klassiskbiten blir det gått tre runder, og det samme i den avsluttende skøytedelen.

– Jeg synes at klassisktraseen er lite utfordrende. Det er kanskje den letteste i duathlon på mange år. Hvis du prøver deg i klassisk, så tror jeg at du fort blir kjørt inn igjen i den første utforkjøringen i skøyting. Jeg snakket litt med Lukas Bauer, og han karakteriserte den i relativt stor grad som en transportetappe, sa Sundby da han møtte den norske pressen mer eller mindre i løypa på skistadion i Laura fredag.

Fart
29-åringen fra Røa er blitt langt mye bedre i fri teknikk de siste sesongene, og i år har han også forbedret avslutteregenskapene kraftig. Likevel stoler han ikke nok på spurten sin til at det blir gull av det. Sundby ønsker seg fart underveis. Han er spent på om det finnes dravillige folk i feltet.

– Det er en langbakke i skøytedelen som kan bli en utfordring. Jeg tror at det blir mange samlet i den første runden i skøyting og også i den andre. Det blir ikke avgjort før på 3. runden. Jeg hadde trodd at løypene skulle være tyngre, og det har endret litt av gamet for meg. Jeg hadde sett for meg mange scenarioer, men kan utelukke en del av dem. Den siste bakken blir beinhard, og da må jeg forberede meg til det avgjørende støtet, mente Sundby.

Ikke Northug
Sundby var også spent på hvordan høyden ville påvirke løpet. Løperne reagerer ulikt på den. Det spørs hvor langt den enkelte løper er kommet i restitueringen etter et eventuelt høydeopphold. Sundby ble nummer ti i det siste verdenscuprennet i Toblach 1. februar. Det var hans svakeste plassering for året.

– Hvis jeg skal vinne er jeg avhengig av å gå fort opp den siste bakken.

– Hva om du møter Petter Northug på oppløpet?

– Petter Northug er ingen mann du ønsker å komme på oppløp sammen med. Jeg har en plan for hvordan jeg skal løse dette, men så spørs det om formen er god nok søndag, sa Sundby.

Den som tror at løpet søndag blir et oppgjør kun mellom Sundby og Northug, tar feil. Det er en rekke utøvere som kan blande seg inn i medaljekampen. Blant dem har du menn som Alexander Legkov, Maxim Vylegzjanin, Dario Cologna og Marcus Hellner.


SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse