WC Lillehammer: Program| WC Ruka: Resultater| NC Gålå: Resultater| IBU WC Østersund: Program| Resultater| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| Helgens TV-program| Sesonginformasjonen 2021/22| Langrenn Pluss| Uttak landslag og team| Podkast - Ski(d)nytt med Elin & Øyvind
Martine Lorgen Øvrebust. Foto: Team Telemark.

Martine Lorgen Øvrebust. Foto: Per Magne Dalen

Martine Lorgen Øvrebust avslutter toppsatsingen

Langrennsløper Martine Lorgen Øvrebust velger å legge toppidrettslivet til siden. Et år preget av lange sykdomsperioder ligger bak avgjørelsen.

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

- Det er vemodig, men samtidig kjennes det riktig for meg nå, sier Lorgen Øvrebust.

24-åringen fra Stordal har gull fra både junior-NM og U23-NM, samt medalje fra Ungdoms-OL på merittlisten. Hun var en del av juniorlandslaget i tre år, og har gått verdenscup for Norge. Som senior har Lorgen Øvrebust gått fire år på regionlaget Midt-Norge, før hun kom til Team Telemark før årets sesong.

Mye sykdom
I fjor høst startet det som har vært et langt år med mange lange sykdomsavbrudd, og mye usikkerhet. Sist vinter ble preget av en kropp som ikke ville lystre. Problemene fortsatte inn i våren og sommeren.

- Vi har funnet ut at det er et virus som ikke vil slippe tak, og som har ført til at jeg ikke har kunnet trene skikkelig siden i juni, forteller Lorgen Øvrebust.

Håpet om å komme tilbake til skiløypa har blitt gradvis svekket gjennom høsten, da grundige tester har vist at viruset fremdeles sitter i kroppen. Team Telemark-løperen har derfor prioritert skole, og i tillegg valgt å jobbe ved siden av studiene.

- Det er ikke slik at jeg er syk hele tiden. Jeg fungerer helt fint i hverdagen. Jeg kan trene på mosjonsnivå, og delta i alle normale aktiviteter. Men det er satsingen som toppidrettsutøver med de treningsmengdene og intensiteten det medfører som ikke er mulig, forklarer Lorgen Øvrebust.

Takker treneren
Livet som student og yrkesaktiv har også åpnet nye muligheter, og andre perspektiver for Stordal-jenta.

- Jeg ser at livet byr på så mange spennende muligheter også utenfor idrettsbanen. Og når jeg har en kropp som det siste året ikke har tålt toppidrett, så er det slik at å gå fort på ski ikke betyr like mye for meg mer, konstaterer hun.

Lorgen Øvrebust forteller at det har vært en krevende beslutning å ta. Det er mange hun vil takke som har vært viktige for henne i denne prosessen. Familie og venner ligger alltid i bunn, men hun vil spesielt trekke frem Torstein Dagestad, treneren hennes i Team Telemark.

- Han har vært helt fantastisk i denne perioden. Torstein har brukt så mye tid på meg, og lagt ned en stor jobb for at vi sammen har klart å finne ut hvorfor kroppen ikke har fungert det siste året. Han har brukt hele sitt nettverk, sørget for nødvendige helsemessige tester, og satt meg i kontakt meg relevant fagpersonell. Jeg hadde ikke klart dette på en så fin måte uten Torstein, understreker Lorgen Øvrebust.

- Idretten fremdeles en stor del av meg
Selv om det er vemodig og trist å ta et så dramatisk valg som å legge toppidrettssatsingen til siden, så er det en fornøyd og takknemlig 24-åring som nå ser tilbake.

- Langrenn har betydd alt i livet mitt, og jeg er evig takknemlig for alle som har støttet meg på veien, alle opplevelser og erfaringer jeg har fått, og alle fine folk jeg har blitt kjent med. - Idretten kommer alltid til å være en stor del av meg, men nå på en litt annen måte, avslutter Martine Lorgen Øvrebust.


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse