Illustrasjonsbilde. Foto: Manzoni/NordicFocus.

Illustrasjonsbilde. Foto: Manzoni/NordicFocus.

McLaren: – Straffen kan bli hardere hvis Russland fortsetter å benekte

Mannen bak den mye omtalte McLaren-rapporten mener Russland har svekket sin egen posisjon ved å kategorisk avvise påstandene om statsstøttet dopingjuks.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Velkommen til Pluss-seksjonen!


Tegne abonnement
4 alternativer for abonnement; Uke, måned, 3 måneder eller år.

* Abonnement bestilles enkelt via denne linken!

* Enda bedre og fyldigere innhold finner du i vår Pluss-seksjon. Fremhever spesielt biblioteket av fagartikler om trening, styrke, utstyr, smøring, teknikk etc.

Tegne abonnement Langrenn.com Pluss

Om du har abonnement logger du deg inn via vinduet nedenfor.

Uleselig tekst

Mannen bak den mye omtalte McLaren-rapporten mener Russland har svekket sin egen posisjon ved å kategorisk avvise påstandene om statsstøttet dopingjuks.

Tirsdag tar styret i Den internasjonale olympiske komité (IOC) stilling til om Russland skal utestenges som nasjon fra vinterlekene i Pyeonchang i februar neste år.

Til grunn for diskusjonen ligger McLaren-rapportens opplysninger om organisert, statsstøttet juks med dopingprøver i forbindelse med Sotsji-OL i 2014.

Mannen bak rapporten, advokat og professor Richard H. McLaren, hevder han ikke forstår russernes strategi i saken.

– Russerne svekker sin egen posisjon, sier han til i et intervju med det danske nyhetsbyrået Ritzau.

– Hvis Russland fortsetter å benekter, kan det bety at sanksjonen blir hardere. Jeg forstår ikke russernes strategi når de sier at dette aldri skjedde, tilføyer han.

Russlands president Vladimir Putin har uttalt at USA har lagt press på IOC for å sørge for at Russland utestenges fra OL i 2018.

Den slags anklager har ikke McLaren mye til overs for.

– Jo mer de kommer med den slags latterlige forklaringer, jo mer svekker de sin egen troverdighet. Jo mer de sier slike ting, jo mer endres folks syn på Russland, sier han.

McLaren vil ikke spekulere for mye i hva slags straff russerne kan bli ilagt, men tror ikke det er noen god idé med en bot.

– Jeg venter på hva resultatet blir. Hvordan straffer man et land? Det er vanskelig for IOC å straffe et land hvis man overhodet skal straffe et land.

– Kan IOC ilegge et land en bot? Det kunne jo partene bli enige om, men IOC har ingen myndighet til å utdele bøter, sier han.

– Jeg er også imot bøter, for de hjelper ingenting, avslutter advokaten og professoren.


Gå raskere på ski
* 400 artikler: Trening, utstyr, teknikk, smøring, styrke med mere
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut