Beitost�len 15112009.Klassisk langrenn.  Nasjonal �pning.   Petter Northug  . Foto: Geir Olsen

Beitost�len 15112009.Klassisk langrenn. Nasjonal �pning. Petter Northug . Foto: Geir Olsen Geir Olsen

Mener Northug er Dæhlies speilbilde

Langrennskongen Petter Northug (23) er et speilbilde av abdiserte Bjørn Dæhlie (42), mener landslagssjef Åge Skinstad etter elevens dobbeltseier i Slovenia i helgen.
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst


Etter Northugs klassiskforvandling i løpet av sommeren har mosbyggen vunnet tre verdenscuprenn hittil i år. Samtlige i klassisk stil.

– Akkurat det er vel litt i overkant av hva jeg kunne håpe på, sa Petter Northug til NTB etter seieren, hvorpå Skinstad var rask til å korrigere:

– Men det er jo det vi har trent på i hele sommer, Petter…

24-åringen var – som vanlig – uslåelig da oppløpet nærmet seg på 15-kilometeren i fellesstart. Russerduoen Alexander Legkov og Maxim Vylegzjanin måtte gi tapt i spurten.

Rubb og stubb
Neste renn for Northug blir Tour de Ski-åpningen i Oberhof første nyttårsdag. Etter annen- og tredjeplass i langrennssportens svar på Tour de France fra før, er det seier som gjelder nå.
– Satser du på å bli den første til å vinne Tour de Ski, mesterskapsgull og verdenscupen sammenlagt?

– For verdenscupens del er det mange poeng å hente i Tour de Ski, og de kan komme godt med ettersom jeg tenker å stå over rennene i Otepää (16.-17. januar) og Rybinsk (22.-24. januar). Ut over det er helg for helg og renn for renn viktigst, hevdet mannen som leder verdenscupen med hele 240 poeng.

Etter en litt tung kropp i starten, trolig etter kraftanstrengelsen fra sprintseieren dagen før, mobiliserte Petter Northug krefter mot avslutningen og avanserte friskt da russerne slo til i siste bakke søndag.
– Jeg greide å slå om og hadde et ekstra gir å sette inn i en seig spurt, beskrev Petter Northug etter sesongens tredje og karrierens sjuende verdenscupseier.

Bryr seg ikke
Bjørn Dæhlie er den som har vært nærmest «rubb og stubb» i langrennsverden. Åtte OL- og ni VM-gull, seks sammenlagtseirer (og en rekke seirer i distansecupene) og 46 seirer i verdenscupen er toppen av samlingen til tidenes skiløper.

– Det er helt naturlig å sammenligne Petter med Bjørn. Også Bjørn var veldig rask i begynnelsen av karrieren, og han viste seg i mange stafetter som en avgjører. Begge er og var ekstremt seriøse og fokusert, og i likhet med Petter brydde ikke Bjørn seg om noe annet enn det som gjør ham til en bedre skiløper. Sånn sett er de helt like, slo Åge Skinstad fast overfor NTB.

Bare veteranene Dæhlie (46), Thomas Alsgaard (13), Jens Arne Svartedal (12), Tor Arne Hetland (11), Vegard Ulvang, Ola Vigen Hattestad (begge 9) og Odd-Bjørn Hjelmeseth (8) har flere verdenscupseirer enn unggutten.

(©NTB)
 


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut