-->
Foto: Trond Harald Sand

Foto: Trond Harald Sand

Mengdebolk for juniorlandslaget

Juniorlandslaget gjennomfører denne uken den siste samlingen for i år på Gålå. - Fokus på denne samlingen er mengde og teknikk, sier juniorlandslagstrener Fredrik Aukland.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
Løperne på juniorlandslaget ble igjen på Gålå etter helgens renn. Her skal siste finpuss legges før sesongen for alvor dras i gang.

- Det er ekstremt gode skiforhold her nå etter det har snødd en halv meter. Vi har stort sett bare hatt rolige økter hittil. Det blir en terskeløkt i morgen med fokus på teknikk før resten av treningen frem mot helgen igjen blir rolig. Vi har lagt opp denne samlingen for at løperne skal få en uke med bra trening og en god mengdebolk, sier juniorlandslagstrener Fredrik Aukland til langrenn.com.

Alle stiller likt
5-6. januar starter det virkelige alvoret for juniorløperne. Da går det første uttaksrennet av stabelen på Tolga. Her må også løperne på juniorlandslaget vise solid innsats for å få en plass i troppen til junior- VM.

- Vi venter med å slippe opp på treningen før litt i forkant av rennene på Tolga. Det spiller ingen rolle om løperne er på lag, her stiller alle likt, forsikrer Aukland.

Andre uttaksrenn arrangeres 18-20. januar. Deretter venter en ”pre-camp” for løperne som blir tatt ut 23-27. januar. Laget til junior- VM blir offentliggjort 22. januar.

- Vi har kvote på åtte jenter og åtte gutter og har lov til å stille med fire jenter og fire gutter på hver distanse. Vi har altså totalt plass til 16 løpere totalt, men det er ikke noe mål i seg selv å sende full tropp. Vi kommer til å sende de som har sjanse til å hevde seg og har sjanse på medaljer, forklarer juniorlandslagstreneren.
 
Foto: Trond Harald Sand

Løpende prosess

Aukland ser på resultatlistene av helgens renn på Gålå at formen til løperne hans er på vei.

- Resultatene i helgen viser at det begynner å skje ting med tanke på utvikling. Det er ikke noe stress foreløpig, men det er godt å se at de begynner å gå fort på ski.

Selv om det er siste samling for juniorlaget vil kontakten med løperne opprettholdes gjennom sesongen.

- Vi kommer til å ha en løpende prosess med løperne. Det er ingen grunn til å avslutte noe som ikke har begynt. Nå prøver vi å utfordre løperne til å være offensive. Kontakten fremover blir mest på renn og på telefon, avslutter Fredrik Aukland.

Samlingen på Gålå avsluttes på fredag. Deretter skal de fleste av løperne teste seg mot seniorene i årets første norgescuprenn på Sjusjøen kommende helg. Alle løperne deltar på samlingen, med unntak av Therese Johaug som skal gå verdenscup i Davos.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut