---
SKI TOUR: Totalt 3 av 6 etp: Kvinner- Menn| Tirsdag: Sprint: Finale: Kvinner- Menn| Prolog: Kvinner- Menn| Søn: 10/15 km: Kvinner- Menn| Lør: 10/15 km: Kvinner- Menn
---
Smøretips: Ski Tour
TEAM SkiProAm på treningssamling i Idre Fjäll 2015. Foto: Team SkiProAm.

TEAM SkiProAm på treningssamling i Idre Fjäll 2015. Foto: Team SkiProAm.

Menn sponser menn?

Kommentar

- Mange menn tror at det er altfor lett å løpe på langrenn eller kjøre rulleski med elitejentene. De er nødt til å tenke om igjen etter å ha sett dem i aksjon. Dette er jenter som bare noen av de aller sterkeste mannlige løperne slår!

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst


Jenter får mindre sponsing
SkiProAm har i to år jobbet beinhardt for å få frem flere kvinnelige langrennsløpere, sånn att de får mulighet til å konkurrere på samme betingelser og nivåer som sine mannlige kolleger.

Som det er i dag, finns det mye sponsing til mannlige langrennsløpere, men bare småbeløp til jenter som løper nesten like fort eller fortere i sporet.

Det første og eneste dameteamet
TEAM SkiProAm er det første og eneste teamet som er spesialisert på kvinnesiden på de store langløpene, og løpene som inngår i langløpscupen Ski Classics.

Med hjelp av vår satsning har jentene i teamet vunnet mange pallplasser i langløpene, blant annet 3. plass i Marcialonga, 2. plass og 3. plass i Vasaloppet, 1. plass och 3. plass i König Ludvig Lauf med flere.

I årets (2015) Vasalopp ble Britta Johansson Norgren nummer 2 i dameklassen og 89. plass totalt, bare slått av Justyna Kowalzcyk, som vant dameklassen.

De to damene hadde altså, tross vanskelige forhold, bare 87 menn foran sig i mål.

De staket dessuten 90 kilometer helt uten feste under skiene. Resten av teamet kom inn blant de ti beste damene.

Bra for TV når damer elite starter foran i løpene
Dette er elitesatsing i verdensklasse. Rennene i Ski Classics TV-overføres i mer enn 18 land.

SkiProAm har jobbet hardt for at få arrangørene til å starte damer elite først. Dette har vært viktig for oss, fordi de dels da får konkurrere på samme betingelser, og dels også fordi de blir synlige for media og sponsorer.

Av 8 renn i langløpscupen er det nå bare Marcialonga og Vasaloppet som ikke er helt klare.

Vi er i stadig dialog med dem, og på siste møtet vi hadde med dem kunne de bekrefte at de alvorlig overveier muligheten til å la jentene starte foran, det vil si først.

De bekreftet også att det foregår diskusjoner med TV-produksjonene om hvordan man da praktisk kan løse det.

Hva betyr dette for jenter og elitesatsing?
At mange flere tør å satse nå, ettersom det blir mulig å starte lengst fram og ikke behøve å ”sloss” med utålmodige mannlige elitemosjonister som ikke slipper dem frem.

At vi gjennom å synliggjøre jentene er en inspirasjon for juniorer ute i klubbene, jenter som er aktive i karrieren og samfunnet ellers.

Jenter i rosa syns i mengden
Satsingen, og våre rosa dresser har også fått stor oppmerksomhet i TV og media, med den positive effekten at flere oppdager jenter som er dyktige på teamkjøring og som er blant de beste skiløperne i verden.

Men, dessverre er det fortsatt sånn at menn sponser menn, og ikke like lett åpner lommeboka for flinke damer, helt til de får møte dem i skisporet eller på rulleski.

Finns det andre team som har damer?
Ja, det finns andre langløpsteam som har damer. Ikke for att de absolutt vil satse på dem utfra ferdighet ser det ut som.

Heller er det på grund av at man må ha en dame på teamet for å kunne sloss om sammenlagtseieren i langløpscupen.

Jentene i TEAM Ski Pro Am får stadig tilbud fra de mannlige teamene.

Det syns vi selvfølgelig er smigrende, men det hadde vært mye morsommere om de hadde fått spørsmålet av en annen anledning.

Vinduet står på vidt gap
I kjølvannet av FIFAs oppførsel og hvordan de til dels oppfører seg i forbindelse med fotball-VM, står vinduet nå på vidt gap for å fremme eget varemerke og samtidig belyse situasjonen i all idrett. Langrennssporten er intet unntak.

Vi behøver flere som kan og vil hjelpe jentenes muligheter til å konkurrere på likeverdige betingelser.

Nå er det helt rett å løfte opp likestillingsspørsmål i idretten og samtidig ha nytte av denne satsningen internt i bedriften.

Vil du være med å bidra til likestilling i idretten og hjelpe til å få frem flere dyktige elitedamer?

Idre, Sverige
Runi Wold
TEAM Ski Pro Am
Eier av teamet


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus