Resultater: Valencia Half Marathon| Gråkallen Opp| Djupadalten| Fredrikstad Maraton| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| Status "tidlig-snø"-løyper| Langrenn Pluss| Uttak landslag og team| Podkast - Ski(d)nytt med Elin & Øyvind: Ep. 1| Ep. 2| Ep. 3| Ep. 4| Ep. 5|
Linda Treseng og Jørn Kandola. Foto: Morten Broks.

Linda Treseng og Jørn Kandola. Foto: Morten Broks.

Mental plan skal ta dem gjennom 700 kilometer på Finnmarksvidda

- Det blir en reise med testing av egne grenser og ikke minst en ekstrem fysisk utfordring, sier Linda Treseng om Offroad Finnmark 700, som hun og makker Jørn Kandola deltar i tirsdag til fredag.

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

«Norges tøffeste kvinne» ble terrengsyklist Linda Treseng omtalt som av speaker under starten på Offroad Finnmark 700 km i dag.

En selvkomponert mental kriseplan skal hjelpe henne og makkeren gjennom den ekstreme utfordringen.

Tirsdag klokken 12 syklet Linda Treseng og makker Jørn Kandola ut fra Alta sentrum, og var dermed første team i den krevende 700 kilometersklassen i Offroad Finnmark.

Tre døgn skal de tilbringe på vidda – i svært variabelt og tidvis tøft terreng.

Ettersom «Team Rye XP» består av en av hvert kjønn deltar de i mixklassen. Her er det bare Team Arzgebirg som er konkurrent.

Men totalt 32 ryttere er med på OF700, de fleste altså i herreklassen.

Linda Treseng har syklet 300-kilometeren i Offroad Finnmark to ganger tidligere, senest i fjor da hun vant mixklassen. Men 700-kilometeren har hun aldri prøvd seg på før.

Det har heller ikke makker Jørn Kandola, som har hatt fem uker på seg til forberedelsene.

Det ble endringer i teamet til Treseng, og da måtte kjæresten steppe inn. Kandola har lite terrengsykkelerfaring bak seg. Han er opprinnelig landeveissyklist.

- Hva venter deg på din første 700-kilometer, Linda, sammenliknet med 300-kilometeren?

- Enda større opplevelser, først og fremst i form av vill natur. Men det blir også en reise med testing av egne grenser og ikke minst en ekstrem fysisk utfordring. Jeg har testet grenser før, men nonstop-messig blir dette unikt. Jeg er veldig spent.

- Uansett så gleder vi oss til utfordringen – ikke minst til Stabbursdalen som er flaskehalsen. Kommer vi gjennom der, så er mye gjort, sier 38-åringen.

Årets løype er lagt via Stabbursdalen nasjonalpark som er en av landets få skikkelige villmarksområder.

Mental kriseplan
- Vi har sett på alle mulige nedturer og laget en plan hvordan vi skal håndtere disse. Vi har også laget en liste over hva som motiverer oss. Det kommer man nemlig ikke på når man har det tøft.

- Et eksempel er å se på hva fordelene er ved regn. Da er det lite mygg og man holder seg på sykkelen. Ingen liker å stoppe opp når det regner, sier hun.

- Fordelen med regn at det i hvert fall ikke er snø, legger vi til.

- Hehe… Ja, det kan du si, ler hun sammen med makkeren sin.

Stemningen er god like før start – selv om de er smertelig klar over hvilket umenneskelig slit som venter dem de tre neste døgnene.

- For oss handler denne turen mye om å nyte øyeblikket. Dette blir som sagt først og fremst en stor opplevelse. Naturen og lyset er helt magisk. Ja, det blir tøft, men det tenker vi ikke på nå – det kommer nok, smiler hun før hun tar fatt på den tøffe utfordringen.

Og går det som hun håper stikker hun ikke bare av med klasseseieren og prestisjen. Dersom hun får bedre plassering enn Gerit Pfuhl stikker hun av med en ATV verdt 100.000 kroner.

Kollen 18 gikk startskuddet for herreklassen i Offroad Finnmark 700 kilometer. Her stiller 28 ryttere fordelt på 13 lag. Målgang på 700-klassen er forventet tidlig fredag.


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse