---
SKI TOUR: Totalt 3 av 6 etp: Kvinner- Menn| Tirsdag: Sprint: Finale: Kvinner- Menn| Prolog: Kvinner- Menn| Søn: 10/15 km: Kvinner- Menn| Lør: 10/15 km: Kvinner- Menn
---
Smøretips: Ski Tour
Illustrasjonsbilde. Foto: Hemmersbach/NordicFocus.

Illustrasjonsbilde. Foto: Hemmersbach/NordicFocus.

Mer langrenn på TV

Kommentar om Norges mest populære idrett

Ikke uventet viser helgens TV-tall at det norske folk elsker langrenn. Nå er det på tide å få mer langrenn på norske TV-kanaler.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst


Kommentar av Petter Soleng Skinstad

Mer langrenn på TV
Ikke uventet viser helgens TV-tall at det norske folk elsker langrenn. Nå er det på tide å få mer langrenn på norske TV-kanaler.

Langrenn er Norges mest populære idrett. Overraskelsen var derfor ikke stor da helgens langrennssendinger hadde langt flere seere enn fotballens seriestart. Nå er det på tide å få mer langrenn på norske TV-kanaler.

Tallenes tale
I løpet av de siste to ukene før eliteserien i fotball startet hadde Petter Northug alene langt flere oppslag i media enn hele eliteserien til sammen.

Sammenlikner man helgens tilskuertall i eliteserien med helgens arrangementer i Holmenkollen, trakk vinteridrettsutøverne nesten dobbelt så mye publikum som samtlige åpningskamper.

Mens godt over 600.000 fikk med seg Legkov og Johaugs seiere på fem- og tremil i Kollen, så cirka 250.000 TV2s hovedkamp mellom Odd og Rosenborg i beste sendetid søndag.

Mer langrenn på TV
Ungdomsstafetten i Holmenkollen, som ble vist på NRK lørdag ettermiddag, hadde nesten 100.000 flere seere enn kampen mellom Odd og RBK. Dette viser at tiden er moden for å få flere skirenn på norsk TV.

NSF har gode kort på hånden når de i fremtiden skal tegne en ny TV-avtale, og dette bør de bruke til sin fordel. Ungdomsstafetten viser at skirenn med mange norske deltakere er populært blant TV-seerne.

Dette åpner for NM del to, Skandinavisk Cup, Statoil Cup (norgescup) og ikke minst junior-NM, der veldig mange vil kunne se utøvere de kjenner.

Ser man på hva som sendes av fotball på ulike kanaler, til tross for at langrenn er langt mer populært, finnes det åpenbart et potensielt TV-publikum for slike renn.

Velg riktig kanal
Langrenn er populært, akkurat som fotball. Likevel er det viktig at det sendes på de rette kanalene, slik at sendingene når ut til flest mulig.

Aftenposten kunne i går fortelle at 700.000 fikk med seg TV2s kamp mellom Brann og Vålerenga i 2009. I år gikk denne kampen på betalingskanalen C More, og resultatet ble 30.000 seere.

Skal langrennssendingene samle folk foran skjermen er det viktig å velge riktig kanal. Da er det TV-kanalene folk flest har som er det rette valget, for ikke å glemme nyere løsninger som f.eks. NRK Nett-TV og VGTV.

Vanlig langrenn mest pop
Helgens, og vinterens TV-tall, viser også en annen ting. Tradisjonell langrenn har langt flere seere enn langdistanserennene.

Dette henger sannsynligvis sammen med sendetidene. Man kommer likevel ikke unna at over 650.000 fikk med seg Johaugs triumfferd i Kollen, mens drøyt 200.000 så Anders Aukland vinne Birkebeinerrennet.

Ser man også på tallene norgescupen i rulleski presenterte i fjor sommer og høst, er det ingen tvil om at tradisjonelle langrennskonkurranser på nasjonalt og internasjonalt nivå ville vært en god investering for norske TV-kanaler.

---

Kåserier, kronikker, kommentarer og lignende representerer på generell basis skribentens syn og ikke nødvendigvis Langrenn.com sitt ståsted. Dette gjelder også i dette tilfellet, selv om kommentarens forfatter også er journalistisk innholdsleverandør på Langrenn.com.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus