OL TOKYO - PROGRAM og RESULTAT| UTVALGTE RESULTATER| NM Friidrett Junior| RESULTATER ØVRIGE mellom nyhet 4 og 5| LANGRENN PLUSS| SKIPLUKKER'N SVARER| UTTAK LANDSLAG OG TEAM

Middelmådig start for Nystad og USA

Amerikanernes norske landslagstrener Trond Nystad er ikke helt fornøyd med sesongstarten. Nå ser han fram til løp i høyden.
Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Trond Nystad og de amerikanske langrennsløperne har ikke fått den beste starten på sesongen så langt.

 

- Det har ikke vært noen optimal åpning. Chris Freeman og Carl Swenson har vært nært i tid, men ikke plasseringsmessig. Så de må være bedre. Heller ikke de nest beste har prestert opp mot sitt beste. Så det har vært en middelmådig åpning for oss, sier Trond Nystad.

De amerikanske utøverne bor og trener i Park City som ligger cirka 1600 meter over havet.

- Vi håper at vi kommer sterkere i Val di Fiemme og Ramsau. Begge de plassene ligger rundt 1000 meter over havet, og forhåpentligvis blir det lettere for oss da. Løypene i for eksempel Gällivare var flate, og passer for hurtige løpere. Vi taper hurtighet på å trene i høyden. Det er et problem for oss, men ikke noe vi får gjort noe med, forteller 34-åringen.

Det er OL i Torino som er det store målet for det amerikanske landslaget. Sesongens hovedmål er selvsagt VM i Oberstdorf.

- Arbeidet vi gjør er rettet mot Torino. OL er veldig viktig i USA. VM teller selvsagt og er også viktig for oss. Løypene i Oberstdorf tror jeg skal passe oss bra, med en hard klassisk-løype og en litt lettere fristilsløype. Målet er å ta en til to medaljer både i VM og OL, sier Nystad.

Som landslagstrener for USA blir det mye reising. Ikke minst i bil. Hvert år har han omlag 300 reisedøgn.

- Fra jeg dro fra Park City til jeg er tilbake går det cirka seks måneder. Det er turen jeg er ute på nå. Det går bra når jeg har alt jeg trenger. Det blitt mye kjøring. Vi kjørte fra München til Mounio. Etter løpene i Kuusamo kjørte vi til Obertilliach i Østerrike. Det er en fantastisk fin plass og være, og jeg mener at det er en godt bevart hemmelighet. Det er bra å bo her, fine treningsforhold og utrolig fint. Jeg tror aldri at jeg har vært noen plass hvor folk har vært mer hyggelig, skryter nordmannen.

Økonomisk har ikke det amerikanske landslaget for mye å rutte med.

- Vi har 540.000 dollar årlig. Det skal dekke alt fra lønn til trenere, ledere og utøvere, smurning, reiser og hotell. Det er dyrt å reise til Europa å være i seks måneder, med fly og hotell. Så vi har et par hundre tusen dollar for lite, sier Nystad.

Til sommeren skal han gifte seg med den tyske langrennstjernen Claudia Kuenzel.

- Vi møttes og ting stemte. Så en gang neste sommer blir det bryllup. Det blir nok en eller annen plass i Tyskland. Hjemme på Fauske blir det ikke, sier Trond Nystad.


SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut