Milsluker

Milsluker'n Girlpower består av seks treningsglade jenter med forskjellig treningsbakgrunn og –mål. Foto: Milsluker'n Sport.

Milsluker'n Girlpower ser dagens lys - Skal bidra til treningsglede blant jenter

Milsluker'n ønsker å motivere jenter og gi inspirasjon til økt treningsglede.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Få hele Langrenn +


Kjøp abonnement - Rask tilgang alle artikler
Velg uke, måned, tre måneder eller ett år.

* Abonnement bestilles raskt i dette vinduet!

Allerede abonnent, logg inn via vinduet under:

Uleselig tekst

Mange jenter kvier seg for å prøve noe nytt eller hive seg med i en konkurranse for moro skyld.

Milsluker'n ønsker å motivere jenter og gi inspirasjon til økt treningsglede. De har derfor opprettet Milsluker'n Girlpower bestående av seks treningsglade jenter med forskjellig treningsbakgrunn og –mål.

Målet med teamet er å gi motivasjon og inspirasjon til å komme seg på en treningsøkt og til å prøve på ting man aldri har gjort før. Hjernen bak laget, Hege Ristvedt, sier at Milslukern har inntrykk av at terskelen for å prøve noe nytt ofte er litt høyere for jenter/damer.

- Jentene på laget er seks helt "vanlige" jenter/damer i jobb/under studier, men som elsker å være i aktivitet – enten det er med joggesko på beina, langrennsski eller på en sykkel – og med eller uten startnummer på brystet.

- Det synes at de digger det de gjør, og det vil vi spre videre og forhåpentligvis bidra til at andre blir inspirert til å for eksempel knyte på seg joggeskoene eller prøve terrengsykling for første gang, sier Hege.

- Fokuset vil først og fremst være treningsglede, og ikke prestasjon. Og videre at litt er bedre enn ingenting; du må ikke være verdensmester for å for eksempel melde deg på et mosjonsløp og du må ikke trene til du kaster opp på intervallene.

Jentene vil først og fremst synes gjennom sosiale medier, fortrinnsvis på Milslukern's facebookside, @milslukernsport på Instagram og på www.milslukernblogg.no.

Kort om treningsbakgrunnen og målene til jentene på laget:

Rakel Mortensdatter Birkeli, 23 år og bor i Tromsø der hun er fulltidsstudent. Rakel har trent allsidig hele livet med hovedfokus på langrenn til hun var 16 år. Begynte så smått med terrengsykling sommeren 2015. Nå er hovedfokuset terrengsykling, og målet er å ha det så gøy som mulig samt se hvor god hun kan bli uten å være heltidsutøver.

Silje Stensrud, 37 år, bor i Nittedal og er utdannet fysioteraput/førsteamanuensis. Silje har hatt mange år på håndballbanen, konkurrert i sprangridning, og de seneste årene har det vært primært sykling, med innslag av løp, langrenn, randonee og rulleski. Akkurat nå er Silje gravid og har et mål om å holde meg i form og trener så allsidig hun kan (sykkel, løp, styrke).

Kristin Weyer-Larsen, 30 år og bor i Bærum der hun jobber på tannklinikk. Kristin har tidligere drevet med sprangridning og feltritt, mens det nå er terrengsykling som gjelder. Målene med syklingen er å holde seg i form og bli bedre teknisk på sti. Kristin sykler fordi det er gøy og fordi det gir mestringsfølelse, samtidig som det er et veldig sosialt miljø. Kristin er også glad i å løpe på sti/terreng.

Sunniva Dring, 37 år, bor i Oslo og er leder for produktutvikling i United Bakeries, Isklar og Sigdal Bakeri. Sunniva synes det er et privilegium å få konkurrere og jobbe for å bli en bedre syklist. Sunniva er glad i masse turglede og allsidige aktiviteter og blitt konkurranseglad i voksen alder.

Julie Flakne Andresen, 28 år, bor i Oslo og jobber som sivilingeniør i Nordsjøen. Julie har bakgrunn som håndballspiller, og konverterte til triatlon da korsbåndet røk. Målet med treningen er først og fremst å ha det gøy, og deretter bli så god som overhodet mulig.

Ingeborg Kristine Lind, 27 år, bor i Oslo der hun jobber som advokatfullmektig. Ingeborg har bakgrunn som mellom- og langdistanseløper, men har de siste årene fått øynene opp for både sykling og langrenn. Mye av treningen foregår enten på vei til og fra jobb med løpesekk eller i marka. Målet til Ingeborg er å ha mest mulig moro og å utvikle seg til en bedre syklist og langrennsløper.

---

Milsluker'n er profileringspartner av Langrenn.com.


* Langrenn Pluss (+): Ekstra godt stoff og fyldigere artikler
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut