VM-SNARVEIER mellom nyhet 2 og 3| SISTE VM-RESULTATER: TIRSDAG: 10 km: Kvinner| 800 GULLARTIKLER| SKIPLUKKER'N SVARER
Lars Litlere hos Milslukern Sport med langrennski på rekke og rad så langt øyet kan se. Foto: Milslukern / Erik Odiin.

Lars Litlere hos Milslukern Sport med langrennski på rekke og rad så langt øyet kan se. Foto: Milslukern / Erik Odiin.

MILSLUKERN MED STOR PÅGANG PÅ NETTHANDEL OG FAGKUNNSKAP: – Vi ser også at mange kommer tilbake og handler mer når de oppdager at det er trygt her

Fyldig intervju med ski- og butikkmannen Lars Litlere - Se hans julegavetips

– Vi jobber hele tida hardt for å være ledende på slip, og vi er kjent for å ha gode sliper. Det er mange som har vunnet både Norgescuprenn og langløp på våre sliper og vi brukes mye av både aktive og ambisiøse turløpere over hele landet.

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Koronapandemien har endret både hva og hvordan folk handler. Men spesialistbutikken Milsluker’n på Ullevål Stadion opplever at kompetanse, erfaring og et drivende dyktig verksted fortsatte er svært etterspurt og høyt verdsatt. 

Det er færre kunder i butikken, men netthandelen har reddet virksomheten så langt i koronaåret 2020.

– Det er mye færre folk som kommer innom butikken bare for å kikke, og vi har hatt mindre salg i butikken i november og så langt i desember i år sammenliknet med normale år. Hadde vi ikke hatt nettbutikken, hadde det vært sørgelige tider, sier Lars Litlere, som er daglig leder i Milsluker’n på Ullevål.

Samtidig opplever han at mange kunder blir positivt overrasket over handleopplevelsen når de først kommer inn i butikken.

– De som kommer innom butikken for å handle føler at det er trygt å være i butikken vår. Vi har håndsprit tilgjengelig flere steder, og det er god plass, så det er ikke noe problem å holde forsvarlig avstand. Vi ser også at mange kommer tilbake og handler mer når de oppdager at det er trygt her, sier han til Langrenn Pluss.

Hvordan har skisalget vært så langt med tanke på langrenn innen racing- og mosjonssegementet, og har koronasituasjonen påvirket salget for dere?

– Siden det er færre skirenn og det ikke er så mange muligheter for de aktive juniorene, har det vært litt nedgang i salget av racing ski på toppnivå. Men vi har fortsatt mye bestillinger på håndplukkede ski gjennom verkstedet vårt, sier Litlere.

I tillegg til å håndplukke ski for kunder som ønsker det, tilbyr verkstedet sliping og preparering av ski, og det er fortsatt etterspurte tjenester.

– Vi jobber hele tida hardt for å være ledende på slip, og vi er kjent for å ha gode sliper. Det er mange som har vunnet både Norgescuprenn og langløp på våre sliper og vi brukes mye av både aktive og ambisiøse turløpere over hele landet, sier Litlere.

Men selv om det er travelt på verkstedet, er han likevel bekymret for at nedgangen i salget av racing vil fortsette utover vinteren hvis det ikke blir mulig å gå skirenn for andre enn de på elitenivå.

– Jeg er veldig spent på hva som skjer etter nyttår. Hvis det ikke blir noen skirenn for juniorer og aktive mosjonister, så tror jeg mange av de som hadde tenkt å utvide skiparken med et ekstra par denne sesongen kanskje velger å utsette det til neste år, sier Lars Litlere. 

Felleski selger derimot fortsatt bra hos Milsluker'n, og nå er det gjerne modeller i toppsjiktet eller rett under folk vil ha.

 – Felleski har solgt bra i flere sesonger, men vi ser nå at en del av de som kanskje kjøpte litt rimeligere felleski første gang nå kommer tilbake for å kjøpe felleski med racing egenskaper. Dette er felleski som har et mer aktivt spenn og gir bedre glid, men som også krever at du har god teknikk for å få bra feste, sier Litlere.

Den viktigste faktoren som påvirker skisalget er imidlertid ikke virus, men snø - eller mangel på snø - i sentrale strøk på Østlandet.

– Nå håper jeg vi får mer snø og en skikkelig vinter. Det betyr mye for skisalget. Før jul selger vi mye racingutstyr, mens etter jul tar det seg opp med turutstyr. I fjor hadde vi knapt skiføre i Oslo og i lavereliggende strøk på Østlandet, og det merket vi på skisalget, spesielt etter nyttår, sier Litlere.

Har dere fått noen nye produkter som har slått an innen langrenn i det siste?

– Ja. Den nye Triac 4.0-staven fra Swix er noe helt eget. Jeg trodde selv det bare var gimmick, men den er i særklasse, sier Litlere og forklarer:

– Tar du den nye Swix Triac 4.0-modellen i den ene hånda og forgjengeren Triac 3.0 i den andre, vil du merke at det er markant forskjell. Den nye staven går rett og slett bedre gjennom lufta på en måte som bare må oppleves, sier han.

MEN IN TIGHTS, KALDE FINGRE OG TÆR

Litlere har også noen julegavetips på lager fra årets produktutvalg: Hansker til kalde fingre, varme skisko, og treningstights til aktive menn er noen.

– Vi ser at mange av de aktive gutta på 30 + nå har gått fra litt baggy overtrekksbukser til en god treningstights de kan bruke uten å måtte ha stillongs under. Der har Swix kommet med en herreutgave av bestselgeren Motion Windblock, som til nå bare har kommet i damemodell. Den er helt super til alle former for treningsøkter, sier Litlere.

For de som sliter med kalde hender anbefaler han og Milsluker'n ved Ullevål Stadion hansker fra tyske Roeckl.

– Det er veldig mange som går med hansker som er litt for kalde. Roeckl har lenge vært store innen skiskyting, men det er et jegertips til alle som fryser på fingrene, sier Lars Litlere til Langrenn Pluss.

– De har tre graderinger, men både den som heter Warm og den som heter Extra Warm holder ord, selv når det er godt under ti kalde, og begge typene kommer som hansker, hummer og vott.

For konkurranseløpere som fryser på beina har Litlere også råd. I stedet for ekstra tjukke sokker eller innleggssåler med varmetråder, anbefaler han skisko fra Salomon.

– Med ekstra såler eller veldig tjukke sokker blir det mye materiale og det kan gå utover kraftoverføringen mellom foten og skien. Du er avhengig av tett og god kontakt. Men både toppmodellen S/LAB og modellen rett under S/LAB har uttakbar innersko som gjør at de er ekstra gode og varme selv om det er en superlett konkurransesko med mye karbon, sier han.

KLÆR OG JOGGESKO, DINGSER OG STÆSJ

Koronapandemien har også endret litt på hva folk kjøper sammenliknet med før viruset dukket opp. Litlere observerer at mange nå må trene ute og på egenhånd nå som treningssentrene stedvis har stengt igjen.

– Vi selger mye joggesko og bekledning i år. Sportsmote er stort, så folk vil tydeligvis ta seg bra ut når de er ute og trener, sier Litlere på vegne av Milsluker'n.

Videre er elektronikk og dingser alltid populært under treet. Innen trenings- og pulsklokker er det varianter med GPS-funksjoner som selger best.

– Nå vil alle ha GPS-tracking. Noen vil laste opp i Strava og treningsapper, mens andre trigges av å se hvor de har gått og spare GPS-spor slik at de kan finne tilbake til turer senere, sier Litlere.

Han ser også at stadig flere langrennsløpere går over fra drikkebelter til drikkesystemer.

– Det er etter hvert mange som liker å bare kunne gli av gårde mens de tar seg en slurk. Med et drikkesystem som de fra COXA slipper du å stoppe og ta av deg hanskene for å drikke, sier Litlere.

Han minner også om at mobilen er lite glad i vinterkulda. Men også det har Litlere råd for.

– Med en liten dunpose til mobilen holder batteriet mye lenger. Det har virkelig blitt en bestselger.

Dermed burde nissens hjelpere ha fått noen innspill til gaver for de aktive på lista i år. Nå er det bare opp til julenissen å vurdere om de har vært snille i år.

SE OGSÅ: Hjemmeside for Milslukern med nettbutikk og informasjon

---

* Milslukern er profileringspartner av Langrenn.com


SNARVEIER

* VM JUNIOR VUOKATTI
Program| Norges Tropp| Smøretips| Startlister| Resultater
--- ---
* VM U23 VUOKATTI
Program| Norges Tropp| Smøretips| Startlister| Resultater
--- ---
* VM POKLJUKA - SKISKYTING
Program| TV-tider| Norges Tropp| Medaljeoversikt| Startlister| Resultater
--- ---
* NORGESCUP FØRDE - SENIOR
Program| Smøretips| Startlister| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse

KORONATILTAK FOR IDRETTEN MED MERE FRA REGJERINGEN

Viderefører smittetiltak – men gir lettelser for barn og unge

Erik Røste. Foto: Erik Borg.

ERIK RØSTE OG SKIFORBUNDET STÅR OPP FOR GRASROTA – HAR SENDT KORONA-BREV TIL IDRETTSFORBUNDET

Stiller spørsmål ved de ulogiske nedstegningene - Les brevet i sin helhet

Morten Sætha og Mihhail Lukertsenko fra Swix Racing Service. Foto: Swix.

DEL 1 OM FLYTENDE GLIDER: FART PÅ FLASKE

– Mye prat om Gallium fra 2008-2009 og framover, og det ga oss en dytt i baken

Illustrasjonsbilde. Foto: Creative Commons/Pixabay.com og Langrenn.com. Fotomontasje: Langrenn.com.

DEL 1: OVERTRENT ELLER FEILTRENT? Hva er forskjellen, og er det ene verre enn det andre? Hvem er mest utsatt?

Mangeårig landslagstrener: – Færre ungdommer som klager over «pakka lår»

Illustrasjonsbilde. Foto: Creative Commons/Pixabay.com.

TRENING: TAR DU MARTHE KRISTOFFERSENS UTFORDRING?

– Det er jo en ganske intensiv økt og så snakker vi mye syre