Vibeke Skofterud blir her hyllet av handelstanden i Mjøndalen og Nedre Eiker kommune hvor hun også tilbrakte mye tid, men hun var opprinnelig fra Slitu i Eidsberg kommune. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Vibeke Skofterud blir her hyllet av handelstanden i Mjøndalen og Nedre Eiker kommune hvor hun også tilbrakte mye tid, men hun var opprinnelig fra Slitu i Eidsberg kommune. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Minneord Vibeke Skofterud 1980-2018

I dag flagges det på halv stang og er det bunnløs sorg.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut
 

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Vibeke Skofterud 1980-2018

Det er med sjokk og vantro Eidsberg-samfunnet mottar meldingen om at Vibeke Skofterud brått og tragisk er gått bort etter en tragisk ulykke i natt.

Først og fremst går tankene til hennes familie, og nærmeste venner. Ta godt vare på hverandre nå.

Vibeke var i nærmere 20 år Eidsberg kommunes desidert fremste ambassadører. Selvsagt som skiløper, fra lovende ungdomsår via skigymnas på Hovden til to VM i stafett, senest Oslo i 2011 og OL-gull 2010 (begge med Kristin Størmer Steira, Therese Johaug og Marit Bjørgen som lagkamerater), VM-gull rulleski 2000 (med Guri Knotten og Marit Bjørgen) og NM-triumf individuelt. I 2012 ble Vibeke den første norske kvinne som vant det 90 km lange Vasaloppet, med en suveren rekordtid 4.08 som står fremdeles.

Vibeke var også i OL-troppene Salt Lake City i 2002 og Torino 2006 (reserve). Som redaktør i SPORTMEDIA, og SkiSport, traff jeg henne gjennom hele karrieren. Alltid positiv, alltid likelikeengasjert.

Men hun også viste store talenter også gjennom mange andre engasjement. Senest i vinter som ekspertkommentator for Eurosport under OL i Pyeongchang. Mange husker henne utvilsomt fra finalen i «Mesternes Mester» på NRK med Dag Erik Pedersen 2016, der Vibeke Skofterud var nær å bli første kvinnelige vinner. Hun slo ut Bjørn Maaseide i semifinalen, men tapte for Thor Hushovd i avgjørende runde. Hun deltok også i TV3-serien «Råskap».

 

Vibeke utviklet seg som en glitrende og reflektert foredragsholder, kjent over hele landet. Samtidig var hun sine røtter bevisst. I hele karrieren representerte hun moderklubben Slitu IF, hun var æresborger av Slitu og alltid lett å be til arrangement i hjemkommunen. I 2010 mottok hun Eidsberg kommune/Eidsberg Sparebanks kulturpris.

Johan Kaggestad minnet Vibeke under innledningen til dagens Tour de France-sending på TV2: - Det er bare så trist. Vibeke var et spesielt menneske og en følelsesmessig jente, vi har bare gode minner med videre, sa trener- og kommentatorlegenden på direkten fra Paris.

I dag flagges det på halv stang og er det bunnløs sorg på Slitu, i Eidsberg Mysen og i et samlet idretts-Norge.

Ditt minne vil leve i vårt lokalsamfunn for alltid, Vibeke.

Erik Unaas
Ordfører Eidsberg kommune

Se også:
Vibeke Skofterud er død


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut