Monsterbakken i Val di Fiemme. Foto: Val di Fiemme.

Monsterbakken i Val di Fiemme. Foto: Val di Fiemme.

Monsterbakken venter på deg

La Rampa, kjent fra Tour de Ski, har blitt et eget publikumsrenn.
Tips en venn  Skriv ut

Nå er det ikke lenger bare proffene som skal få lov til å svette opp den stupbratte slalombakken hvor finalen i Tour de Ski arrangeres.

På finaledagen for Tour de Ski, søndag 9. januar er det nemlig premiere for ”La Rampa con i campioni”. Dette er et åpent renn hvor vanlige skiløpere kan prøve seg.

- Ideen om et slikt renn er definitivt dristig, og det vil helt sikkert bli en anstrengende tur for deltakerne. Men etterpå kan de skryte av å ha klatret opp den bratteste motbakken i verden i en konkurranse, sier den tidligere tyske OL-medaljøren Peter Schlickenrieder.

- Og en ting er sikkert; De motiverende tilropene fra tusentalls tilskuere vil høres hele veien opp ”La Rampa”, legger han til.

28% stigning
Skiidrettens svar på Tour de France kommer til Val di Fiemme 8. og 9. januar 2011. Fra arenaen for nordiske grener, Lago di Tesero, skal løperne i finalerennet gå opp “La Rampa”. Den 3,6 kilometer lange kraftprøven har en høydeforskjell på 420 meter og hellingen opp til ”Alpe Cermis” er på 28%.

Stor festivitas
Det er ikke bare deltakerne i Tour de Ski og de som eventuelt gir seg i kast med publikumsrennet ”La Rampa” som får ta del i festlighetene.

Begge dagene Tour de Ski er i Val di Fiemme blir det mange aktiviteter, show, mye musikk og kulinariske opplevelser.

Stikkord er blant annet ”Route del Gusto”, ”The Tour of flavours” og ”South Nordic festival”. Mye av dette skjer ved skiarenaen Lago di Tesero.

Påmelding fortsatt mulig
Men for å avslutningsvis vende tilbake til motbakkerennet ”La Rampa”. Det sies at påmelding er mulig frem til 6. januar og at startkontigenten lyder på 50 Euro.

Kilde: Pressemelding fra Val di Fiemme - www.visitfiemme.it.


SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut