-->
Morten Eide Pedersen strålende fornøyd etter sin 5. plass på sprinten under Beitosprinten 2015. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Morten Eide Pedersen strålende fornøyd etter sin 5. plass på sprinten under Beitosprinten 2015. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Morten Eide Pedersen før Marcialonga: - Tar gjennomkjøringen i NM

På søndag vil Morten Eide Pedersen kjempe om å komme først opp til målgang i Cavalese under Marcialonga. Først venter en NM-distanse der han også har ambisjoner.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Mens lagkameratene i Team Exspirit er på plass i Predazzo og gjør de siste forberedelse til søndagens langløpsklassiker Marcialonga, har Morten Eide Pedersen funnet veien til Tromsø.

Der gjennomføres NM del 1 fra torsdag til søndag, og lillehamringen har tenkt å ta med seg første øvelse, torsdagens 15-kilometer i klassisk stil.

- Det er først og fremst en gjennomkjøring til Marcialonga, men jeg reiser ikke hit bare for å være med heller.

- På en grei dag må jeg prøve å komme meg blant topp 10 i hvert fall, sier han til Langrenn.com. - Det er en tøff løype her, så det er bra.

God start i Ski Classics
Men det er naturlig nok de lange løpene som teller mest for 28-åringen, som ligger på 3.-plass i Ski Classics-sammendraget etter 4 av 10 renn.

På lørdag endte han på tredjeplass under La Diagonela i Sveits.

- Det har vært veldig bra så langt, men det er fortsatt mange renn igjen og det er tett i toppen, påpeker Eide Pedersen som har mål om å holde topp 3-plasseringen i sammendraget ut sesongen.

Må være mer kynisk
- Marcialonga har vært en akilleshæl for meg. Jeg har ikke fått til noe resultat der.

- Hva tror du er grunnen?

- Jeg har aldri fått det til helt i bakken. På trening er jeg god til å stake motbakker, men på slutten av Marcialonga har det vært seigt, sier Eide Pedersen.

- Det er jo en lang distanse kontra de andre løpene som ligger rundt 5 mil, og i tillegg har det mye å si at man treffer på ski – det varierer mye fra start til siste del.

- Så har jeg kanskje ikke vært rutinert nok. Man må være mer kynisk og ikke bruke så mye krefter før det virkelig gjelder.

Morten Eide Pedersen er ung sammenlignet med mange av konkurrentene i langløpssirkuset, men har satset langløp i mange sesonger nå.

Kanskje har han bygd opp den rutinen som skal til for fullklaff søndag. Men aller først venter altså NM-dysten i Tromsø på torsdag.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus