-->
Maiken Caspersen Falla (t.v.) og Marit Bjørgen tok Norge inn til OL-bronse på lagsprinten i Pyeongchang 2018. Foto: Modica/NordicFocus.

Maiken Caspersen Falla (t.v.) og Marit Bjørgen tok Norge inn til OL-bronse på lagsprinten i Pyeongchang 2018. Foto: Modica/NordicFocus.

Nå glemmer vi Tokyo – og gleder oss til vinter-OL 2022 istedenfor

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Det var mange som gledet seg til å følge med på sommer-OL i Tokyo i 2020, men nå er alt snudd på hodet. Det er fortsatt mange ubesvarte spørsmål i forbindelse med de utsatte lekene, men samtidig gjelder det mange andre ting i samfunnet i forbindelse med det såkalte korona-viruset. Vi får helt enkelt vente og se, på en eller annen måte vil vi få oppleve sommer-OL, men sannsynligvis ikke før i 2021. Det betyr også at det blir noen forstyrrelser hva gjelder den vanlige frekvensen med to år mellom lekene, og da blir det bare et år til vinter-OL i 2022.

Vinter-OL 2022 i Beijing

Planen er at vinter-OL 2022 skal arrangeres fra fredag 4. februar til og med søndag 20. februar. Det er første gangen Kina arrangerer et vinter-OL, men som mange sikkert husker var Beijing vert for sommer-OL så sent som i 2008. Arrangementet vil være i Beijing og provinsen Hebei. Det finnes planer om å benytte noen av de eksisterende store innendørs arenaene som ble bygget til sommer-OL, det høres fornuftig ut med tanke på pengebruk.

Kina er ikke kjent som noen stor vintersportsnasjon, men det finnes som vanlig høye forventninger til Norge. Med tanke på at det er nesten to år igjen er det selvfølgelig umulig å si noe om individuelle prestasjoner, men sammenlagt vil Norge helt sikkert være med i teten. Noen steder er det faktisk allerede åpnet for spill på odds om hvem som skal få flest medaljer, og på toppen finner vi Norge, Tyskland, USA og Kanada.

Når pandemien er over kan OL være noe som fører oss sammen

I en uoversiktlig situasjon, der status på smittespredning endres fra dag til dag, er det noen som vil mene at det er greit å bare glemme alt som har med sport å gjøre. På kort sikt er det kanskje akseptabelt, og det var en fornuftig avgjørelse å utsette sommer-OL i Tokyo. Uansett hva som ville ha skjedd i måneden fram mot evenementet, ville det være umusikalsk å arrangere et OL midt i en global krise. På lang sikt er det likevel viktig å komme tilbake til normalen, selv om det finnes delte meninger om dødeligheten til korona-viruset, så vil pandemien før eller senere avta.

Med tanke på hvor lenge det er igjen til vinter-OL 2022, så må vi nesten forutsette at dette evenementet vil avvikles som planlagt. Det gjør det også litt enklere å glede seg til Beijing allerede nå, sammenlignet med Tokyo 2020. I tillegg er det også mange som gleder seg mer til et vinter-OL, og det gjelder ikke bare skiglade nordmenn. Det er faktisk bare omtrent en tredjedel så mange disipliner i et vinter-OL, og det er mange som vil mene at mange hundre av konkurransene i løpet av et sommer-OL er for veldig spesielt interesserte. Det er selvfølgelig mulig å snu på dette, i mange land er det helt umulig å se for seg hvorfor det for eksempel finnes skiskyting, men alle vil sannsynligvis være enige om at vinter-OL er et litt mer håndterbart arrangement. Når verden etter hvert begynner å bli mer normal, er det forhåpentligvis mange nordmenn som ser nærmere på også å besøke Beijing i 2022.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus
Marcialonga – Jizerska – Vasaloppet – Birken utgjør The Grand Classics i Visma Ski Classics.

LANSERING: The Grand Classics i langrenn – Birken er med i det gode selskap

Hvem blir første løper til å ta en Grand Slam i nyvinning fra Visma Ski Classics

Lagbilde av Team Driv Trening.

SØKER SKILØPERE: Team Driv Trening – Åpner for flere mosjonister

– Vi tilbyr totalt 10 elitekontrakter hvor deltakerne får ekstra goder

Madshus-testing ved Sjusjøen. Innfeldt bilde er Madshus-ingeniøren Connor Green. Foto: Stefano Zatta / Madshus og privat.

Madshus ansatte 22-åring fra Harvard University til å bygge flaggskipet i skiparken

– Vi begynte egentlig med å kaste det meste av etablerte måleparametere

Madshus med blant andre Svein Ivar Moen tester ski for fullt ved Sjusjøen våren 2020. Foto: Stefano Zatta / Madshus.

MADSHUS: – Gutta fra racingservice fikk masse ekstra tid til å være med på disse prosessene

Skifabrikken kommer med helt ny utgave av Redline, nå versjon 3.0

Bjørn Dæhlie omkranset av DÆHLIE-ambassdører.

DÆHLIE SØKER 5 AMBASSADØRER

– Du blir en viktig brikke

Therese Johaug knytter seg til langløpslag

– Fin utfordring og ny inspirasjon i treningshverdagen