-->
Vidar Løfshus. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Vidar Løfshus. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Nå har dere muligheten

- Etter jul er det absolutt ikke hugget i stein hvem som skal få gå verdenscup, sier Vidar Løfshus til Langrenn.com.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
Gårsdagens uttak til Tour de Ski viste at gode prestasjoner i Skandinavisk Cup gir deg muligheter for å spise kirsebær med de store.

Kristian Tettli Rennemo og Niklas Dyrhaug leverte sterke resultater i finske Vuokatti. Trønderne ble belønnet med en velfortjent billett til Tour de Ski (TdS), og på mange måter svarte Skiforbundet kritikerne som har hevdet at uttakene ofte baseres på gamle resultate.

Nå ønsker sportslig leder i Norges Skiforbund, Vidar Løfshus, gjennom Langrenn.com, å komme med en oppfordring til landets nest beste langrennsløpere om å benytte seg av sjansene de får utdelt etter jul.

- Etter jul er det absolutt ikke hugget i stein hvem som skal få gå verdenscup.

Før han fortsetter;

- Skandinavisk Cup er en veldig fin arena å vise seg frem på, og hvis du presterer der får du muligheten i verdenscupen.

Med gårsdagens uttak friskt i minnet viser Løfshus også til løpere som John Kristian Dahl og Simen Østensen, som begge har tatt veien inn i verdenscupen og landslagsvarmen gjennom gode prestasjoner i nettopp Skandinavisk Cup.

Langrenn.com minner om at Snorri Einarsson så sent som i fjor gikk seg inn på det norske laget til TdS etter gode prestasjoner i Skandinavisk Cup, som da ble arrangert på Savalen.

- Hvilke renn er de viktigste på nyåret?

- Hudiksvall (Skandinavisk Cup 7.-8. januar med sprint fristil og 15 km klassisk) blir veldig viktig med tanke på Milano, Otepää og Rybinsk.

Løfshus utdyper;

- Helgen i Milano er en ren sprinthelg, og med store kvoter hos begge kjønn blir rennet i Hudiksvall viktig. I Otepää har Niklas (Dyrhaug) og Martina (Ek Hagen) friplass (på grunn av at de leder Skandinavisk Cup sammenlagt, red. anm.), men med 15 km klassisk på programmet er det mange andre som kan gå seg inn på laget med god innsats i Sverige.

Langrenn.com minner også om at mange av landslagsløperne etter en tøff tour sannsynligvis står over sprintene i Milano, og derfor er det mulig at det blir uvanlig mange ledige plasser denne helgen.

Løsfhus forteller videre at NM del 1 på Voss i slutten av januar blir det viktigste med tanke på verdenscupen resten av sesongen, men at rennene kan komme i seneste laget med tanke på konkurransene i Rybinsk. Dit sender Norge for første gang på mange år et toppet lag.

- Vanligvis pleier det å være litt trøblete å få til visum til Russland på kort varsel, men med et knalløp i NM er alt mulig, avslutter Løfshus med et smil.

* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus