Resultater: Stoltzekleiven opp| Opp Tryvann| Bråtesten| Berlin Marathon| Nordmarka Skogsmaraton| Sykkel VM| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| Langrenn Pluss| Uttak landslag og team| Podkast - Ski(d)nytt med Elin & Øyvind: Episode 1|
Illustrasjonsbilde fra Toppidrettsveka. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Illustrasjonsbilde fra Toppidrettsveka. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

NÅ SMELLER STARTSKUDDET

Tips en venn  Skriv ut

NÅ STARTER FIS RULLESKISESONG 2021

Mer enn 500 løpere fra 15 nasjoner er påmeldt til sesongåpningen i rulleskiverdenscupen 23. til 25. juli. Slik blir årets FIS-rulleskisesong.

Verdenscupsesongen i rulleski 2021 består av totalt fire verdenscuprunder, pluss VM i Val di Fiemme i september. Første runde i FIS verdenscupen arrangeres helga 23.til 25. juli.

Det er Banska Bystrica i Slovakia som er vertskap for sesongåpningen i årets rulleskiverdenscup. Der er det over 500 løpere påmeldt, fra totalt 15 nasjoner. Det er satt opp klasser for menn og kvinner elite, samt menn og kvinner junior.

Fredag 23. juli kjøres det sprint i fristil for alle klasser. Lørdag 24. juli er det fristil fellesstart der kvinner elite går 10 kilometer og menn elite går 15 kilometer. Søndag 2. juli avsluttes runden i Slovakia med klassisk fellesstart for alle klasser, også da med 10 kilometer for kvinner elite og 15 kilometer for menn elite.

Dette er terminlista for FIS verdenscup og VM rulleski 2021
23.-25. juli: Banska Bystrica, SVK
20.-22. august: Otepää, EST
27.-29. august: Madona, LAT
3.-5. september: Khanty-Mansijsk, RUS
16.-19. september: VM senior og junior i Val di Fiemme, ITA

SESONGEN ER MER ENN VERDENSCUP OG VM

FIS verdenscup og rulleski-VM er bare noen av flere viktige rulleskikonkurranser og serier denne sesongen.

I år kan sommerens rulleskikonkurranser også bli ekstra viktige. For løpere som ikke fikk gått mange renn sist vinter på grunn av reise- og smittevernrestriksjoner i forbindelse med koronapandemien representerer årets rulleskisesong nemlig en mulighet til å forbedre FIS-punktene inn mot kommende skisesong.

For mange av eliteløperne er det derfor ekstra mye heder, ære og cash å hente også under Blink-festivalen som arrangeres fra 4. til 8. august. I år er de tradisjonelle rulleskikonkurransene i og rundt Sandnes igjen åpne for både norske og internasjonale løpere.

Den klassiske Toppidrettsveka er også tilbake i tilnærmet normale rammer. Toppidrettsveka arrangeres i år fra 19. til 21. august, henholdsvis på Hitra, i Aure og på Knyken.

Både Blink-festivalen og Toppidrettsveka sendes live på NRK.

FLERE NYHETER PÅ TERMINLISTA

Denne sesongen er det lansert flere nye rulleskiserier.

Blant annet har Visma Ski Classics lansert en langløpsserie på rulleski. Den består av totalt fem runder, og plassering i disse teller mot sammenlagtplassering i Visma Ski Classics. Det gjelder både Pro Team-løpere og turløpere. Den nye rulleskiserien åpner med Alliansloppet i Sverige 28. august.

Videre har NSF Region Oslofjord lansert en helt ny rulleskicup for juniorløpere. Denne består av totalt fem runder, der de tre beste pluss finalen teller mot sammenlagtplassering i cupen. Første renn i denne serien går lørdag 21. august.

LES MER:

* NYTT RANKINGSYSTEM I VISMA SKI CLASSICS

* LANSERER NY RULLESKICUP: – VI REGNER MED AT DEN BLIR DEN STØRSTE I NORGE

* TERMINLISTE: VERDENSCUP RULLESKI 2021


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse
Annonse


Annonse