RESULTATER: Ski-NM: Tirsdag: 10/15 km: Kvinner- Menn| Mandag: 5/10 km: Kvinner- Menn| Søndag: 15/30 km: Kvinner- Menn| Øvrige mellom nyhet 4 og 5| Snarvei begivenheter mellom nyhet 2 og 3| 800 FAGARTIKLER| SKIPLUKKER'N SVARER| TOPPTRENT SVARER: SVAR 1| SVAR 2| SVAR 3
Foto: Ola Jordheim Halvorsen

Foto: Ola Jordheim Halvorsen

Nå starter Kunnskapsturnéen

8 stopp på en uke for den populære Kunnskapstraileren. Se oversikten over hvilke landslagsløpere som følger med.
Tips en venn  Skriv ut

Det blir mange stopp for «kunnskapstraileren» i sommer og høst. Turnéen innledes med rundtur i Nord-Norge fra 14. juni.

Fjorårets suksess med kunnskapstraileren på veiene i Norge gjentas. VM-heltene med sitt støtteapparat drar igjen på turné for å formidle sin spisskompetanse innen trening, kosthold, motivasjon og smøringsekspertise til voksne og barn.

En trailer fylt med kompetanse besøker det norske skifolket og Aker-ansatte. Landslagsløperne, trenerne og støtteapparat har aktivt deltatt i utviklingen av konseptet og står sentralt i gjennomføringen.

Skistjernene skal besøke åtte steder i løpet av en uke i Nord-Norge. Det er første gangen «kunnskapstraileren» reiser på rundtur i våre nordligste fylker.

- Nord-Norge var første prioritert i år. Dette er vår takk til jobben som gjøres i ski-Norge. Kunnskapsturnéen ble en stor suksess i fjor. Vi gleder oss igjen til å møte skifolket i klubbene. Dette er selve bærebjelken i norsk idrett, sier langrennssjef Åge Skinstad.

- En stor opplevelse
- Vi ser at det gjøres en stor jobb mot barn og ungdom allerede, men at tilbudet om besøk av kunnskapstrailer med landslagsløpere og fageksperter, vil gi både unge, deres foreldre og trenere en stor opplevelse og enda mer kunnskap, mener ansvarlig for kunnskapsturnéen i Norges Skiforbund, Kristine Skeie.

Gullturnéen innlemmes også i turneen hvor gullvinnerne fra VM i Holmenkollen får besøk.

Kort om turneen
Målgruppene for satsingen er skikretsene og de skiinteresserte, samt utøvere, trenere, foreldre, ildsjeler og ansatte i Aker-selskapene. Interessen i skikretsene er stor og de deltar i planlegging og gjennomføring.

På hvert stoppested vil både utøvere, trener, kostholdsrådgiver og smørere være på plass. De vil gi råd og tips, holde foredrag, smørekurs og gjennomføre treningsøkter.

I tillegg til turneen har NSF og Aker opprettet en aktivitets- og motivasjonsportal for alle ansatte som jobber i selskaper hvor Aker er eier.

- Ansatte er blitt mer opptatt av fysisk trening og kosthold! Dette er positivt. Målet er å øke friskhetsgraden (redusere sykefraværet). Friskhetsgraden er på vei opp i Aker-selskapene, sier Øyvind Eriksen konsernsjef i Aker ASA.

---

Langrennsturneen i Nord-Norge

14. juni, Mo i Rana
Anders Gløersen
Maiken Caspersen Falla

15. juni, Bodø
Petter Eliassen
Maiken Caspersen Falla

16. juni, Melbu
Sjur Røthe
Ingvild Flugstad Østberg

16. juni Harstad
Sjur Røthe
Ingvild Flugstad Østberg

17. juni Tromsø
Petter Northug jr.
Marthe Kristoffersen
Snorri Einarsson

18. juni, Alta
Finn-Hågen Krogh
Snorri Einarsson

19. juni, Tana
Kristin Størmer Steira
Astrid Uhrenholdt Jacobsen

20. juni, Båtsfjord

Kristin Størmer Steira
Astrid Uhrenholdt Jacobsen


* LANGRENN PLUSS (+): Elite-intervjuer, trening, teknikk, utstyr, smøring med mye mere
Tips en venn  Skriv ut
Annonse
Annonse


Annonse