Langrennssesongen i Trysil starter 30. oktober på 6,5 km langrennsløyper med snø fra i fjor. Foto: Jonas Sjögren

Langrennssesongen i Trysil starter 30. oktober på 6,5 km langrennsløyper med snø fra i fjor. Foto: Jonas Sjögren

Nå starter langrennssesongen i Trysil

Sykkelsesongen i Trysil er knapt over før langrennssesongen ruller i gang. 30. oktober åpner Trysil sitt populære «tidligsnø»-produkt med 6,5 kilometer langrennsløyper. I år kommer de store treningsgruppene- og lagene tilbake etter koronaåret som satte stopper for treningssamlinger.

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Det er syvende året at Trysil lagrer snø, og starter langrennsesongen så tidlig som i oktober. I fjor var tidligsnøperioden preget av koronarestriksjoner. I år kan man endelig samle store grupper igjen til treningssamlinger – og det er det mange som er klare for.

- Vi ser at bookingene på langrennsarenaen har tatt seg opp. De store langrennsgruppene som har vært her de siste årene kommer tilbake i år. Vi ser også at det svenske markedet har fattet interessen for en tidlig start på langrennssesongen i Trysil, forteller Caroline Jonasson, sportskoordinator på Radisson Blu Resort Trysil.

Enda mer snø sikrer solid såle
Trysilfjell Utmarkslag, som er ansvarlig for langrennsarenaen og lagringen av snø har lang og god erfaring med snølagring. Permafrosten under lagringsplassen gjør at snø holder seg bedre nå, enn de første årene.

- Vi har lagret 10 000 kubikkmeter mer snø enn i fjor. Dette gjør at vi får en knallgod såle med 6,5 kilometer langrennsløyper når vi åpner her på lørdag 30. oktober, forteller Johan Swärd, daglig leder ved Trysilfjell Utmarkslag. – I tillegg lager vi et stort, eget område tilpasset skilek og teknikk-trening, noe som vi vet er populært blant gruppene hvor det er mange barn og ungdom.

Varierte langrennsløyper
Det er mange som er interessert i en tidlig start på langrennssesongen. Både mosjonister, langrennsgrupper- og landslag legger treningene sine til Trysil.

- Grunnen til at jeg velger Trysil på tidligsnø er tryggheten i at jeg vet hva jeg får. Det er alltid nok snø, og lengden på 6-7km hvor det legges snø i både en slak trasé og i en kupert konkurransetrasé muliggjør all slags trening - perfekt for rolig og perfekt for hardøkter i oppstartsfasen på snø, forteller Stian Berg i langløpslaget Team Kaffebryggeriet.

åpningsdagen 30. oktober fra kl. 10.00 til 14.00 blir det mulighet for å teste utstyr fra leverandørene Madshus, Rossignol Fischer, Alpina, KV+ og Vauhti.


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Illustrasjonsfoto: pxhere.com

Mot ny koronavinter for idretten

Slik påvirkes idretten av regjeringens nye tiltak og restriksjoner

Illustrasjonsfoto: Visma Ski Classics/Certina

Certina fortsetter som tidtakingspartner for Visma Ski Classics

Certina og Visma Ski Classics viderefører avtalen om tidtaking i Pro Tour

Thomas Helland Larsen går glipp av verdenscupen i Davos. Foto: Emil Lier

Helland Larsen mister Davos: – Jeg er så klart skuffet

Norges nye sprintstjerneskudd Thomas Helland Larsen mister verdenscupsprinten

Annonse