La Sgambeda 2007. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

La Sgambeda 2007. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

Når er det riktig å avlyse?

- I etterkant ser vi jo at vi avlyste for tidlig, sier Hans Olav Hoff til Langrenn.com.
Tips en venn  Skriv ut

GIL-rennet skulle vært arrangert søndag 2. juledag. Allerede lille julaften gikk arrangørene i Gran IL ut med et eget skriv om at de avlyser rennet.

Denne tidlige avlysningen har vekket reaksjoner, både positive og negative.

- Vi har fått ros for at vi informerte så fyldig og så tidlig, forteller Hans Olav Hoff på vegne av arrangørene i Gran IL.

Men han legger til at det også har kommet noen tilbakemeldinger med motsatt fortegn.

- Det er flere grunner til at vi avlyste så tidlig. Blant annet det stabile kalde været vi har hatt så lenge, samtidig som det var spådd kaldt vær på renndagen. Vi hadde telefonisk kontakt med meteorologiske lille julaften og de meldte at kulda ville holde seg på minus 18 til 20 renndagen. Siden det var jul ønsket vi også å varsle om en avlysning så tidlig som mulig, forklarer Hoff.

GIL-rennet er et renn for de fra 8 år og oppover. De har også ett renn i mars 2011 på samme sted. Opp mot 200 deltakere var ventet til årets utgave.

Så sent som forleden natt var det minus 33 grader nede i hadelandsbygda Gran i Oppland, men klokka 12 i dag, på den planlagte renndagen, målte Hoff selv temperaturen på skistadion på Lygna til - 11,5 grader.

- I etterkant ser vi at vi avlyste for tidlig og vi ser nok at det i alle fall er lurt å vente til dagen før, men det var hele tiden en vurderingsak og som nevnt lot vi blant annet den lange kuldeperioden, vær-prognosen fra MET lille juleaften fremover og julehøytiden gjøre det til at vi avlyste i god tid, avslutter Hans Olav Hoff.

---

Hvor lang tid i forveien mener Langrenn.com's lesere at en kulde-avlysning tidligst bør finne sted? Skriv gjerne en kommentar nedenfor.


SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut