Niklas Dyrhaug med medaljene fra VM i Lahti i 2017. Foto: Thibaut/NordicFocus

Niklas Dyrhaug med medaljene fra VM i Lahti i 2017. Foto: Thibaut/NordicFocus

Niklas Dyrhaug legger opp

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Niklas Dyrhaug legger opp som langrennsløper i en alder av 34 år. Dette skriver han selv på Instagram.

Skiløperen fra Tydal tok VM-gull både i 2015 og 2017. Han har også en bronsemedalje på 15 km klassisk fra verdensmesterskapet i Lahti 2017.

I 2020 ble han utelatt fra langrennslandslaget etter å ha slitt med en skulderskade han pådro seg under OL i Pyeongchang i 2018.

- Det er en tid for alt. Nå er det min tur til å legge skiene på hylla. Det har vært en utrolig reise, og jeg er stolt og glad over alt jeg har oppnådd, skriver han.

Følgende av denne skulderskaden har ført med seg en operasjon og lang opptrening. Nå har han innsett at han dessverre ikke klarer å komme tilbake på det toppnivået han ønsker.

- Det har vært 20 fantastiske år, alt jeg kan si er tusen takk, skriver langrennsløperen.

I sommer gjorde han comeback etter operasjon og lang opptrening med å vinne Kobberløpet på rulleski, og har vært hyppig observert i god fart på treningsøkter.

Denne vinteren blir Niklas Dyrhaug ikke å se med ski og startnummer i skiløypa, men skal kommentere for Nents langrennssatsing.

 

 

 

Instagraminnlegget i sin helhet:

"Det er en tid for alt. Nå er det min tur til å legge skiene på hylla. Det har vært en utrolig reise og jeg er stolt og glad over det jeg har oppnådd. Det blir en stor overgang, men nå føles det riktig å gå videre.

For 18 år siden startet jeg på skigymnaset i Meråker og siden da har langrenn betydd alt. Med 9 år på landslag, 2 VM gull i stafett og VM bronse på 15 km klassisk som høydepunkt har jeg oppnådd mye og klart å realisere mange av drømmene jeg hadde som barn. Spesielt dagene i Lahti i 2017 med 2 VM medaljer på 3 dager er noe jeg er utrolig stolt over.

Når alt kommer til alt er det ikke bare resultatene som jeg ser tilbake på med glede. Jeg har utallige gode minner fra samlinger og renn med gode lagkamerater og venner som jeg aldri ville vært foruten. Jeg har opplevd mange opp og nedturer, men oppturene smaker best etter man har fått noen slag i trynet.

Etter OL i Pyeongchang ødela jeg skuldra i ett showrenn i Mosjøen. Jeg har forsøkt både med opptrening og med operasjon å komme tilbake på nivået jeg har vært tidligere, men sannheten er at jeg ikke klarer å skape like mye kraft i staking som tidligere. Drivkraften min med langrenn har alltid vært å kunne kjempe om seiere og medaljer. Når jeg ikke føler jeg kan yte mitt beste lengre, gir jeg meg mens leken er god.

Jeg er veldig takknemlig for hva skisporten har lært meg. Det har vært livet mitt i 20 fantastiske år. Alt jeg kan si er tusen takk; Til familie og venner som har vært der i tjukt og tynt, til alle mine lojale sponsorer som har støttet meg i alle år og latt meg leve ut drømmen på toppnivå, til alle trenere, støtteapparat og lagkamerater for alt vi har opplevd sammen og til hele Tydal’n som har stått bak meg i alle disse årene.

Nå starter en ny æra og jeg gleder meg til å ta fatt på nye utfordringer fremover"

 


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Illustrasjonsfoto: pxhere.com

Mot ny koronavinter for idretten

Slik påvirkes idretten av regjeringens nye tiltak og restriksjoner

Illustrasjonsfoto: Visma Ski Classics/Certina

Certina fortsetter som tidtakingspartner for Visma Ski Classics

Certina og Visma Ski Classics viderefører avtalen om tidtaking i Pro Tour

Thomas Helland Larsen går glipp av verdenscupen i Davos. Foto: Emil Lier

Helland Larsen mister Davos: – Jeg er så klart skuffet

Norges nye sprintstjerneskudd Thomas Helland Larsen mister verdenscupsprinten

Annonse