---
SKI TOUR: Totalt 3 av 6 etp: Kvinner- Menn| Tirsdag: Sprint: Finale: Kvinner- Menn| Prolog: Kvinner- Menn| Søn: 10/15 km: Kvinner- Menn| Lør: 10/15 km: Kvinner- Menn
---
Smøretips: Ski Tour
Niklas Dyrhaug i fellesstarten med skibytte under verdenscupen på Lillehammer 2015 der han ble nummer to. Foto: Modica/NordicFocus.

Niklas Dyrhaug i fellesstarten med skibytte under verdenscupen på Lillehammer 2015 der han ble nummer to. Foto: Modica/NordicFocus.

Niklas Dyrhaug positiv til mix-stafett

FIS og Vegard Ulvang vurderer innføring av mix-stafett. Finn Hågen Krogh lar seg ikke friste, men Niklas Dyrhaug har et annet fortegn på sin tilnærming til den mulige nyvinningen.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Vegard Ulvang forteller til NRK at Det internasjonale skiforbundet (FIS) vurderer å innføre mix-stafett i langrenn.

Ikke alle synes det er en god idé.

Forslaget om en stafett med menn og kvinner på samme lag er oppe til diskusjon i FIS. Ulvang mener dette kan bli god underholdning.

– På Lillehammer var det åtte nasjoner til start under kvinnestafetten, mens det var 14 nasjoner under herrestafetten.

– Med en mix-stafett med to herrer og to damer ville vi hatt minst 14-15 nasjoner til start, og det blir god underholdning, forklarer Ulvang til NRK.

Skiskytterne har en stafett med to kvinner og to menn på samme lag, og dette har vært en suksess blant skiskytterne, men i langrenn er flere løpere skeptiske.

Ingen betydning
FIS ønsker å unngå den store norske dominansen man har sett i langrenn i starten av denne sesongen.

I søndagens stafett for menn i Lillehammer ble det norske lag på de tre første plassene. Blant kvinnene ble det også norsk seier, men der tapetserte ikke løperne seierspallen på samme måte som i klassen for menn.

Finn Hågen Krogh som var med på det norske laget som tok annenplassen i søndagens stafett, tror ikke andre nasjoner vil komme nærmere Norge om det blir innført mix-stafett.

– Jeg er i utgangspunktet ikke for den typen øvelser, for vi har nok øvelser som det er, mener Krogh.

– Norge er sterk både på dame- og herresiden, og jeg tror ikke noen andre nasjoner ville komme noe nærmere vårt nivå av den grunn. De må rett og slett bare jobbe mer og bli bedre på ski, sier Krogh videre.

Frister ikke
Finnmarkingen lar seg i alle fall ikke friste av mix-stafett. Som nevnt har skiskytterne en slik stafett med både kvinner og menn på samme lag.

I alpint er det også slik, en lagkamp i parallellkjøring med representanter fra begge kjønn.

Hopp har også en tilsvarende lagkonkurranse, men i langrenn har det til nå ikke vært snakk om det.

Niklas Dyrhaug som var med på det norske vinnerlaget i Lillehammer, er i motsetning til Krogh positiv til å prøve ut noe nytt.

– Jeg tror mix-stafett kunne vært en spennende konkurranseform. Vi har jo mange gode løpere her i landet blant begge kjønn, sier Dyrhaug.

I år kommer det ikke til å bli gjort noen forandringer, men Ulvang forteller at mix-stafett kan bli innført fra neste sesong.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus