Niklas Dyrhaug leder an foran Erik Udø Pedersen i BDO-Mila i Mandal for et par år siden. Foto: BDO.

Niklas Dyrhaug leder an foran Erik Udø Pedersen i BDO-Mila i Mandal for et par år siden. Foto: BDO.

Niklas Dyrhaug venter rekorder i Storsylen Opp

- Jeg tror det blir hardt å være langrennsløper i Storsylen Opp i år, sier Niklas Dyrhaug til Langrenn.com foran lørdagens 11 kilometer lange motbakkeløp med norgescupstatus.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Storsylen Opp er et motbakkeløp som går fra Nedalshytta i Tydal i Sør-Trøndelag og opp til Storsylen som ligger 1.762 meter over havet og er Sør-Norges høyeste grensefjell.

Det er saftige 1.000 høydemeter stigning og traséen måler cirka 11 km.

Deltar selv
I de så langt fem årene Storsylen Opp har blitt arrangert, har det vært solide startfelt.

Så godt som fast inventar har Niklas Dyrhaug selv vært. Både som sentral person i arrangementet, samt med Tydal som hjemplass og klubbtilhørighet har løperen som nå hører hjemme i Team United Bakeries nærmest vært forpliktet til å stille på startstreken.

- Jeg har vært med fire av de fem gangene løpet har blitt arrangert.

Optimale løpsforhold
- Hva tenker du om forholdene i denne 6. utgaven, Niklas?

- Dette har vært den beste sommeren noensinne, det er knusktørt og rekordforhold. For de som enda ikke har meldt seg på er det bare å pakke sekken og komme til Storsylen Opp.

Norgescup
- I år har vi fått status som konkurranse i norgescupen i motbakkeløp. De beste i norgescupen totalt kommer. Som for eksempel Kirsten Maraton Melkevik, Torstein Tengsareid og Johan Bugge, nevner Niklas Dyrhaug i farten.

- Hva med langrennsløpere?

- Nå er det samling for både elitelaget og rekruttlandslaget i starten av neste uke, samtidig er det Skifestivalen Blink denne uka, men det er allikevel ventet flere skiløpere til start.

- Det blir artig å arrangere norgescupløp. Dette har vært veldig vestlandsbasert, men nå kommer motbakkecupen til Trøndelag. Jeg tror det blir hardt å være langrennsløper i Storsylen Opp i år, slår Dyrhaug fast.

Store premiepotter
Niklas sier at det går mot rundt 400 deltakere, i løpet som altså arrangeres lørdag 2. august. Dette er i så fall ny rekord.

Men TUB-løperen tror det også blir nye rekorder med tanke på hva stoppeklokka viser ved målgang.

I følge nettstedet Motbakke.com er det Anne Nevin og Kristian Tettli Rennemo som har de beste tidene per i dag. De er henholdsvis 1:25:35 og 1:10:35.

Med Norges beste motbakkeløpere til start og innbydende forhold er det ikke unaturlig om nevnte tider har svært kort levetid foran seg.

- Det er 10.000,- kroner til de som setter ny rekord, røper Dyrhaug, før han avrunder.

- Men Storsylen Opp er først og fremst et arrangement for alle de som liker å være i fjellet, både mosjonister og konkurranseløpere, forklarer langrennstoppen Niklas Dyrhaug.

Linker
* Hjemmeside for Storsylen Opp.
* Rekorder, værvarsel og bilder direkte på denne linken.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus