Astrid Uhrenholdt Jacobsen fikk kongepokalen av kong Harald etter å sin 14. NM-triumf på skiathlon-rennet i Tromsø 2016. Foto: Erik Borg.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen fikk kongepokalen av kong Harald etter å sin 14. NM-triumf på skiathlon-rennet i Tromsø 2016. Foto: Erik Borg.

NM-Astrid: - Ingen som sniker seg unna

NM-dronning Astrid Uhrenholdt Jacobsen vil jobbe for at alle løperne fortsetter å prioritere norgesmesterskapet.

Tips en venn  Skriv ut

29-åringen fra Heming har alltid hatt NM på ski som et av sine høydepunkter, og hun har nesten hatt en slags ambassadørrolle i måten hun har framsnakket ski-NM på.

Lørdag tok hun sitt NM-gull nummer 13 og fikk kongepokalen på kjøpet etter seieren på 15 kilometer skiathlon.

Etterpå ble det derimot mer snakk om hvem som ikke deltok enn selve løpet for gullvinner Jacobsen og sølvvinner Ingvild Flugstad Østberg.

Snakkisen på stadion var frafallet av de såkalte stjernene underveis i mesterskapet.

– Jeg lå som et slakt i Tour de Ski og måtte reise hjem da, og det skjer at ting skjer som man ikke har lyst til at skal skje, og er man ikke frisk så går man ikke skirenn. Det er det som det går på, sa Jacobsen.

Imøtegikk
– Hva mener du om kritikken som kommer?

– Nå henger vi oss veldig opp i en enkelthendelse, men om vi skal se på om folk reiser hjem eller ikke, så må vi se på tendenser. Når har vel alle sammen stilt opp.

– Det er ikke slik at noen prøver å snike seg unna, som i så fall ville ha vært en tendens. Jeg synes heller vi skal fokusere på at alle prøver å prioritere NM, og så må vi gjøre en god jobb for at vi fortsetter å gjøre det.

Jacobsen mener også at det er en forskjell på frafall i verdenscupen og frafall i et NM. I et NM har hun ingen som stepper inn for seg om hun blir tvunget til å trekke seg.

– Det kan alltid skje uforutsette ting som gjør at vi ikke kan stille. Forskjellen er at i verdenscup så kommer det inn en annen som stiller for meg, og det blir ikke lagt merke til at jeg er borte.

– Kanskje er det også slik at det er fint for den som kommer inn at vedkommende får en sjanse, at det er en bra ting. I NM blir det ikke det samme. I NM er det ingen som stepper inn for meg, der kan jo alle være med.

– Det merkes godt i et NM når noen er syk og ikke er med, og derfor blir dette et hett tema. Men jeg tror at fortsatt er slik at de fleste gjør en innsats for å delta, sa Jacobsen.

Betyr mye
Ingvild Flugstad Østberg har tatt to NM-sølv på to dager, og det er de to løpene hun har stilt i. 25-åringen vil helt sikkert fortsette å plukke NM-medaljer i flere år framover.

– NM er viktig for veldig mange. NM er viktig for oss også, men først og fremst er det viktig for et NM at de beste er der. Det er viktig for de nest beste at de beste er på start.

– Det er ikke så mange år siden at dette også var høydepunktet for oss tre som sitter her, sa Østberg med henblikk på pallkameratene Uhrenholdt Jacobsen og Ragnhild Haga.

Østberg var også ærlig på at NM ikke alltid er det som rager høyest.

– Det er mye morsommere når alle de beste er på start, men vi kan være ærlig vi også og si at når det er mesterskap som OL og VM, så er det over et NM. Likevel så vet vi at det er viktig at vi stiller opp.

Østberg påpeker at frafallene ikke har vært planlagte.

– Man må gjøre prioriteringer i løpet av en lang sesong. Man må ta litt hensyn, men vi vet at det er viktig å stille i NM, og da gjør vi det vi kan for å gjøre det.

– Det at noen måtte reise hjem er fordi de ikke har følt seg tipp topp. Det har ikke vært planlagt at de skulle reise hjem. Det er synd, men slik er det.

---

NM del 1
Tromsø, Troms - 30. januar 2016

Kvinner - Skiathlon (7,5 + 7,5 km)

1. Astrid Uhrenholdt Jacobsen, IL Heming 32:16,3
2. Ingvild Flugstad Østberg, Gjøvik Skiklubb +0,2
3. Ragnhild Haga, Åsen IL +36,5
4. Silje Øyre Slind, Oppdal IL +1:30,2
5. Silje Theodorsen, Kvaløysletta Skilag +1:30,5
6. Marthe Kristoffersen, IL Varden +1:31,8

Komplette resultater


SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse