hattestad_ol_270

NM er min sjanse

Ola Vigen Hattestad ser på NM-sprinten som sin sjanse til å kvalifisere seg til Sapporo-VM. I helgen går han Skandinavisk Cup i Vuokatti.
Tips en venn  Skriv ut

Endelig føler Ola Vigen Hattestad at han er på det samme nivået som han var i fjor, før kyssesyken slo inn. Men han ser også at mens han nærmest har stått stille, så har de andre løperne på sprintlandslaget uviklet seg kraftig.

- Mens jeg er tilbake på det nivået jeg var i fjor, så har de utviklet seg. Jeg synes det er vanskelig å sette ord på hvor langt bak jeg er, men jeg har merket at jeg har nærmet meg de andre trening for trening, sier Hattestad til langrenn.com.

Strålende løp på Sjusjøen
Han er for øyeblikket i Vuokatti i Finland, der han lørdag skal gå klassisk sprint i Skandinavisk Cup.

- Starten av sesongen har som forventet svingt mye. Jeg var fornøyd med hvordan jeg gjorde det på Beitostølen, men på Gålå under BUL så var jeg ikke på høyde.

Men han kan nå endelig si at han igjen er tilbake og i form.

- Jeg har trent godt og er frisk. Jeg kan endelig si at jeg er tilbake.

Sist helg gikk han norgescup på Sjusjøen, og ifølge trener Ulf Morten Aune sitt livs løp. Det endte med en 11. plass på 15 kilometer klassisk, med stort sett hele norgeseliten på plass.

- NM er min sjanse
Hattestad legger ikke skjul på at VM i Sapporo og sprinten der har vært sesongens store mål, men at det i perioder har vært helt utenkelig å nå. Men nå ser han for seg selv på startstreken i Japan, men er knekkelig klar over at nåløyet er trangt.

- Den norske dominansen i sprint så langt gjør det ikke akkurat letter for min del å kvalifisere meg. Men jeg er optimist og tror jeg har en sjanse, sier han.

Og får å nå dette målet er han klar over at han må prestere - og det fort. Og han ser på NM som en glimrende mulighet til å vise de andre ryggen.

- NM er min sjanse til å vise meg fram, og trenerne har sagt om og om igjen at NM er svært viktig i forhold til uttaket, så jeg setter min lit til det, sier han.

Ola Vigen Hattestad planlegger å gå sprinten lørdag og 15 km fristil på søndag i Finland i helga.

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut