NM-GULL til Eline Grue - 2. strake

Eline Grue fra Kvikne vant kvinnenes fellesstart i skiskytter-NM i Ål søndag.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Få hele Langrenn +


Kjøp abonnement - Rask tilgang alle artikler
Velg uke, måned, tre måneder eller ett år.

* Abonnement bestilles raskt i dette vinduet!

Allerede abonnent, logg inn via vinduet under:

Uleselig tekst

Eline Grue fra Kvikne vant kvinnenes fellesstart i skiskytter-NM i Ål søndag. Hun slo Ingrid Tandrevold klart, mens Lotte Lie tok bronsen.

Grue gikk også til topps i lørdagens sprint. Tandrevold var den eneste av landslagsløperne som stilte til start på fellesstarten.

Med én strafferunde mot Fossum-løperens fire, skilte det nesten et halvt minutt. Tandrevold hadde også et pinlig fall på oppløpet.

– Det ble et artig løp, men en slitekonkurranse. Jeg var heldig som traff 19 av 20 blinker. Jeg har hatt tur denne helgen, sa den doble gullvinneren til NRK.

– Jeg vet ikke helt hva som skjedde, plutselig så bare lå jeg der. Det var ganske vondt. En flott start på 2019, sa sølvmedaljør Tandrevold sarkastisk.

Tidligere landslagsutøver Hilde Fenne var blant 13 feilfri på første liggende skyting.

Fenne la for øvrig opp etter forrige sesong, men vossingen har tydeligvis holdt formen godt ved like. Hun banket også ned de fem neste blinkene og gikk ut alene i tet.

På første stående bommet hun derimot fire ganger.

Tandrevold og Grue kom kraftig bakfra og fikk en bom hver. Det skilte et par sekunder mellom de to ut på nesste runde.

Inn mot siste skyting viste Tandrevold klasseforskjell i sporet og gikk ifra. Hun ledet med 10 sekunder inn til skytingen, men måtte ut i to strafferunder. Grue på sin side skjøt feilfritt.

Karoline O. Knotten som ødela NM-sprinten lørdag (glemte strafferunden) stilte heller ikke til start ettersom hun trolig er tatt ut til neste helgs verdenscuprenn i Oberhof.

* Komplette resultater


* Langrenn Pluss (+): Ekstra godt stoff og fyldigere artikler
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut