Smøreflyet SKIGO låner ut til Norges Skiforbund inn mot OL i Sotsji 2014. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Smøreflyet SKIGO låner ut til Norges Skiforbund inn mot OL i Sotsji 2014. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Norge først ute med eget smørefly

Aprilsnarr - Kommentarfeltet er nå åpnet

Det var ment å være en hemmelighet frem mot neste vinter, OL-sesongen 2014. Men da Norges Skiforbund og SKIGO gjennom sitt langløpsteam testet smøreflyet på Snåsavatnet i Trøndelag påskeaften, kjørte Langrenn.com forbi på vei mot ferie hos familie i Fauske.
Tips en venn  Skriv ut

NB! Dette er aprilsnarr

Ledelsen i Skiforbundet er ordknapp, de som jobber i SKIGO vil ikke uttale seg om dette og verken løpere eller støtteapparatet i Team SKIGO er villige til å åpne sin munn.

Men et bilde sier mer enn tusen ord og selv om både NSF og Team SKIGO ber oss om å ikke publisere bilder fra Snåsavatnet, mener vi i Langrenn.com at nyheten om verdens første smørefly er for stor og viktig til å legge lokk på saken. Bildet av flyet er derfor publisert øverst i denne artikkelen.

Tilfeldighetene ville også ha det til at vi på en skitur 1. påskedag, i nevnte Fauske, nærmere bestemt i Fridalen for de lokalkjente, møtte på landslagets smøresjef, Knut Nystad. Knut kommer selv fra Fauske.

- Vi tok lørdag bilder ved Snåsavatnet av det nye smøreflyet dere i Skiforbundet har sammen med SKIGO. Et av bildene blir publisert i morgen. Noe må du kunne si.

- Dette skulle være skilandslagets hemmelige våpen mot OL 2014. Vi har signert en avtale med SKIGO.

- Hva dreier avtalen seg om?

- Avtalen innebærer at landslaget disponerer SKIGO's topp moderne smørefly, i tillegg til landslagets egen nyinnkjøpte smøretrailer.

- Holder det ikke med den nye traileren. Er ikke den noe sånt som 6 etasjer høy og 300 kvadratmeter stor?

- Flyet vil gjøre oss enda mer mobile i forhold til konkurrentene da vi fort kan flytte oss rundt i Europa. Dette vil gjøre at det norske landslaget vil være enda bedre rustet mot OL i Sotsji, forklarer Knut Nystad.

- Med eget smørefly kan alt forarbeid gjøres unna på vei til destinasjonen. Vi står bedre rustet til å finne den optimale kombinasjonen av smøring, struktur og snøtype før den nyinnkjøpte smøretraileren ankommer de ulike arenaene, fortsetter Nystad, samtidig som han understreker at dette med eget fly for landslagssmørerne er et godt HMS-tiltak (arbeidsmiljø).

Han røper også overfor Langrenn.com at flyet, som altså er eid av SKIGO, er en Hercules-maskin som er helt totalrenovert innvending med de mest moderne teknologier som smørerteamet trenger.

Hercules er mye brukt av militæret og ulike hjelpeorganisasjoner. Flytypen er kjent for å takle alle mulige værforhold og kan lande på og ta av fra nesten en hvilken som helst flystripe, inklusive islagte vann.

Dette, samt flyets meget fleksible interiør-løsninger, gjør SKIGO-flyet til en drøm for Norges Skiforbund.

- Blant annet vil flyet ha 5 slipemaskiner ombord, avrunder Knut Nystad med et stort smil.

SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse