-->

Norge stiller ikke med fullt damelag i Toblach

Svein Tore Samdal har valgt og ikke fylle kvoten til helgens fellesstart i Toblach. Han mener de løperne som ikke er tatt ut er for dårlige for verdenscuprenn.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
Norge kunne ha stilt med 8 løpere på lørdagens fellesstart. Bare syv løpere er uttatt og en av de syv er tatt ut for å gå sprintstafett på søndag.

- Ingrid Narum er tatt ut primært for å gå sprintstafetten. Hvis hun går på lørdag er det bare fordi hun er der nede, forklarer Svein Tore Samdal.

Det vil si at landslagsledelsen har tatt ut bare seks løpere til et verdenscuprenn de kunne stilt med åtte løpere i. De har ikke funnet flere løper som er verdig en verdenscupstart.

- Det har å gjøre med at vi har noen løpere som har vært litt ute av det i det siste. Av de hjemlige løperne vurderer vi det slik at det ikke er noen av dem som går fort nok til å komme inn blant de 30 beste i verdenscupen. Disse løperne har fått sjansen før og kommer nok til å få sjansen igjen, men ikke denne gangen, sier Samdal, som lar to plasser stå tomme i Toblach.

Han har ikke funnet plass til Ella Gjømle som tok verdenscuppoeng på Beitostølen i skøyting. Heller ikke Anja Veum eller Unni Ødegård, som ble nummer en og to på helgens BUL-sprint, er funnet verdig en plass.

- Gjømle var den som var den neste på lista. Hun trenger å få trent litt nå, for å komme sterkere tilbake senere. Hun skal være best i klassisk, og når hun ikke går bedre i klassisk enn det hun gjør nå så er det for dårlig, sier Samdal.

Landslagsledelsen ser ut til å bruke en helt annen uttaksfilosofi blant jentene enn blant guttene. På guttesiden får løpere som Håvard Solbakken, Svein Tore Sinnes og Chris Jespersen prøve seg i fravær av de beste. Disse løperne ble henholdsvis nummer 3, 4 og 5 på helgens BUL-sprint.

- På guttesiden blir det litt annerledes når de beste ikke stiller, mener Samdal.

- Det kan ikke bli så mye annerledes. Dere har fortsatt ledige plasser på jentesiden?

- På guttesiden er det mange flere som går fort, slår Samdal fast, og sier senere at også det økonomiske spiller inn.

- Økonomien spiller alltid inn. Det koster penger å sende folk verden rundt, sier Samdal.

Landslagstreneren mener løperne selv heller ikke har godt av å gå verdenscup når de ikke er bedre. Han mener renn i Skandinavisk Cup og norgescuprenn da er en bedre løsning.Hva synes du om at Norge ikke stiller med full kvote i et verdenscuprenn?

* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut