Norge suverene i sprint-stafettene

Både det norske dame- og herrelaget vant som de ville dagens sprint-stafett i Asiago.
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut
 

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
På det norske jentelaget gikk Ella Gjømle og Marit Bjørgen.

Helt fra semifinalen viste jentene hvorfor de var favoritter. De vant nemlig sin semifinale med 15 sekunder på Japan.

I finalen ble det litt jevnere og Finland hang på lenge. Da Gjømle sendte Bjørgen ut for siste gang var det bare et drøyt sekund ned til Finland.

På den siste runden viste Marit Bjørgen hvem som er verdens beste sprinter, og gikk kontrollert inn til seier. Sverige ble nummer tre.

- Det gikk vel som forventet i kvinneklassen. Vi fikk hard kamp fra Finland og det var ingen lusegåing fra noen av de helt framme. De andre lagene havnet langt bak, sier trener Egil Kristiansen til NTB.

Norge seiler opp som den store gullfavoritten på sprint-stafetten i VM i Oberstdorf. Marit Bjørgen er soleklar på laget, mens Ella Gjømle og Hilde Gjermundshaug Pedersen kjemper om den andre plassen.

Også i herreklassen ble det norsk seier. Norges førstelag med Tor Arne Hetland og Jens Arne Svartedal vant klart foran Russland, mens Norge II med Trond Iversen og Børre Næss ble nummer tre.

Det var jevnt i herrefinalen helt til Tor Arne Hetland på sin siste etappe satte inn et rykk som ingen klarte å følge. På den siste etappen kunne dermed Jens Arne Svartedal bare kontrollere inn seieren.

- Svartedal er rå når det gjelder klassisk sprint, men Tor Arne var også rå i dag. Det var to meget bra løp, sier Egil Kristiansen til NTB. 
 
- Det ble en meget bra dag. Man kan nesten ikke forvente noe særlig mer enn dette, mente Kristiansen, og har selvsagt fullstendig rett i det.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut