hetland_forst

Norge utenfor pallen

Det ble et durabelig spurtoppgjør med 10 lag på ankeretappen i Davos i dag. Tsjekkia gikk til topps, mens de to norske lagene havnet utenfor pallen.
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
Tsjekkia vant dagens stafett i Davos. Norge 2 ble nummer fire, mens Norge 1 ble nummer fem.  De to norske lagene hadde lite å stille opp med når det kom til spurten. Tor Arne Hetland var uheldig og brakk en stav underveis på den siste etappen og klarte aldri helt å komme seg opp i front igjen.

Italia ble nummer to etter fotofinish, mens Sverige tok tredjeplassen.

- Vi hadde mer klaff på Beitostølen med dobbeltseier, men vi må akseptere at vi ikke kan gjøre det så godt i hver stafett som vi gjorde da, sier Åge Skinstad til langrenn.com.

Eldar Rønning og Simen Østensen åpnet for hhv Norge 1 og Norge 2 på førsteetappe. Rønning hadde et lite fall, men kjørte hardt ut på andrerunden og skaffet Odd Bjørn Hjelmeset en liten luke ut på 2. etappe.

Feltet ble imidlertid raskt samlet og Jens Arne Svartedal på Norge 2 fulgte Hjelmeset inn til veksling.

På tredje etappe hadde landslagsledelsen valgt å gi Petter Northug jr tillit på 1. laget, mens Martin Johnsrud Sundby gikk på Norge 2. Det ble tidlig samlet felt ut på den tredje etappen ettersom ingen var villige til å dra. Feltet holdt seg samlet helt inn til veksling ut på siste etappe. De to norske lagene hang greit med hele veien.

Tor Arne Hetland og Tord Asle Gjerdalen skulle avgjøre for Norge på sisteetappe. Nettopp Hetland og Gjerdalen var det som sørget for dobbelt norsk på Beitostølen for to uker siden. Det skulle imidlertid vise seg at dobbeltseieren skulle bli vanskelig å kopiere i Davos i dag.

Ut på den siste runden brakk Hetland en stav. Han fikk tidlig en ny stav, men tapte en del plasser i feltet på uhellet. Tyske Tobias Angerer prøvde å kjøre hardt og det ble strekk i feltet. 10 lag kom mer eller mindre samlet inn mot mål, der Tsjekkiske Martin Koukal viste seg som den sterkeste.

Fullstendig resultatliste:
WC stafett Davos 2007

Langrenn.com kommer tilbake med mer fra Davos.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut