Sivert Guttorm Bakken på vei mot sølv på sprinten under Ungdoms-OL i Lillehammer. Foto: Vegar S. Hansen / Lillehammer 2016.

Sivert Guttorm Bakken på vei mot sølv på sprinten under Ungdoms-OL i Lillehammer. Foto: Vegar S. Hansen / Lillehammer 2016.

Norges 1. GULL i Ungdoms-OL: - Helt rått

På Ungdoms-OL i Lillehammers fjerde dag ble Norges første gullmedalje tatt på Birkebeineren Skistadion.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut
 

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Skiskytteren Sivert Guttorm Bakken (17) vant jaktstarten i skiskyting og tok Norges første gull under ungdoms-OL mandag.

Nordmannen gikk ut som nummer to etter sprinten, men en strålende jaktstart sørget for en overlegen seier. Ned til russiske Egor Tutmin på annenplass skilte det over minuttet.

– Jeg visste det var en liten mulighet for at jeg kunne vinne dette, men var langt fra sikker. Det var først etter den siste skytingen, da jeg forlot standplass mens russeren fortsatt sto igjen og skjøt, jeg forsto at seieren var min, sa Bakken til NTB. Da kunne han paradere i mål.

Tilfredsstillende
Bakken bommet én gang på hver av de fire skytingene, men ingen i nærheten av seierskampen var mer treffsikre. Said Karimulla Khalili fra Russland kom på 3.-plass.

– Løpet mitt var bra, og treffprosenten på standplass var tilfredsstillende. Jeg traff med 80 prosent av skuddene, og det er der jeg ligger. Farten i sporet er jeg veldig godt fornøyd med, forklarte Bakken.

– Å vinne denne gullmedaljen er helt rått. Dette er det største jeg kan vinne akkurat nå, og det er en bekreftelse på at det går over all forventning på meg i øyeblikket. Dette er en enorm motivasjon for videre satsing, la han til.

Etter at Ungdoms-OL er ferdig, gjenstå NM før sesongen er over for den ferske OL-vinneren.

Den franske sprintvinneren Emilien Claude kom på 5.-plass etter seks strafferunder. Den andre norske skiskytteren, Fredrik Qvist Bucher-Johannessen, endte på 12.-plass. Han lå på fjerdeplass etter sprinten.

Norsk sølv
I jaktstarten for jenter ble det sølv til Marthe Krakstad Johansen. Etter fire bom på skytingene, ble hun slått med 7,5 sekunder av gullvinner Khrystyna Dmytrenko fra Ukraina, som bare bommet to ganger.

Bronsen gikk til Lou Jeanmonnot Laurent fra Frankrike. Hun var tiendedelen bak den norske sølvvinneren.

I Vikingskipet røk så vidt medaljen for Allan Dahl Johansson mandag formiddag. Skøyteløperen kom på 4.-plass på 1500 meter. Han var under ett tidel bak bronsevinner Daan Baks. Jonas Nordhøy Kristensen ble nummer 10.

På kvinnesiden gikk Camilla Wangen Evjevik inn til 18.-plass på samme distanse.

Komplette resultater
* Kvinner
* Menn


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut


blog comments powered by Disqus