-->
Norges nye smøretrailer fra sesongen 2013-2014 slik den fremstår i en video hos VG.no. Foto: Illustrasjon SKAB/VG.no.

Norges nye smøretrailer fra sesongen 2013-2014 slik den fremstår i en video hos VG.no. Foto: Illustrasjon SKAB/VG.no.

Norges nye smøre-vidunder tar form

Når den nye norske smøretraileren er klar for presentasjon på Skarverennet i april 2013 vil vi være vitne til en "smørebod" som er 2,5 meter høyere, 4 meter bredere og 3 meter lengre enn dagens løsning.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Det er nettstedet VG.no som røper tallenes tale for Norges nye smøretrailer. Skisse over herligheten ser du øverst i denne artikkelen.

VG.no skriver at i den bakre delen av bilen blir det et tett rom hvor den helsefarlige pulversmøringen foregår, mens hoveddelen av førsteetasjen blir brukt til annen type smørearbeid. Som på den gamle traileren blir det en stor skiboks på baksiden til oppbevaring.

Videre opplyses det at annenetasjen vil ha en kjøkkenløsning foran, med mikrobølgeovn og kjøleskap, mens det bak i bussen vil være en TV så smørerne kan følge løpene.

- Dessuten vil det være et område hvor løperne kan slappe av, trenerne ha møter og vi smørerne kan spise brødskiver uten pulver, sier smøresjef i Norges Skiforbund, Knut Nystad.

Langrennssjefen Åge Skinstad tror Norges nye gigant vil inspirere flere til å følge etter.

- Det er jeg ganske sikker på. Jeg håper andre ser at vi tenker fremover og tar hensyn til arbeidsmiljøet. Smørerne slipper å stå i glider-osen hele tiden og fysioterapeutene kan gjøre jobben sin på stadion. Vi synes det er bra å kunne samle alt i ett kjøretøy, dette blir vår base, sier langrennssjefen, som i følge VG.no nå håper å få solgt den gamle traileren til rundt tre millioner.

Se egen video og les hele intervjuet med Nystad og Skinstad i saken "Her bygges Norges nye smøremonster" hos VG.no.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus