-->
Familien fra Stange liker seg veldig godt på sykkelstiene i Trysil. Foto: Jonas Hasselgren.

Familien fra Stange liker seg veldig godt på sykkelstiene i Trysil. Foto: Jonas Hasselgren.

Norges nye sommerfavoritt - Sykkelparadiset Trysil

Kortreist Norgesferie er mer aktuelt enn noensinne

Trysil er blitt en ny sommerfavoritt for mange med deres unike og familievennlige stisykling. Her kan hele familien ha det gøy, samtidig som man kan holde trygg avstand fra andre.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Kortreist Norgesferie er mer aktuelt enn noensinne. Trysil er blitt en ny sommerfavoritt for mange med deres unike og familievennlige stisykling. Her kan hele familien ha det gøy, samtidig som man kan holde trygg avstand fra andre.

En komfortabel to og en halv times kjøretur nordøst for Oslo finner man skibygda Trysil, som nå også er blitt sykkelbygda. Trysil har bygget over 50 kilometer med sykkelstier gradert fra enkle til avansert, to sykkelparker og så har de i tillegg over 100 kilometer med naturstier.

– Vi har de siste seks årene satset på en ny reiseanledning for sommer-Trysil, nemlig stisykling. Vi har investert nesten 20 millioner kroner i sykkelstier - som gir mestringsfølelse, glede og kiling i magen, forteller turistssjef i Trysil, Gudrun Sanaker Lohne. - Vi hører stadig at familier blir overrasket over hvor gøy det er å sykle på stiene våre, og at barna ikke får nok av syklingen. Derfor har vi også bygget masse benker rundt omkring i sykkelanlegget vårt, slik at slitne foreldre kan få en pust i bakken, ler turistsjefen.

Turistsjefen håper at det kan åpnes opp for å feriere i eget land i sommer, slik at reiselivet i Trysil kan begynne å rulle i gang igjen.

– Jeg tror mange vil velge Trysil i sommer. Her er det mulig at hele familien kan ha det gøy, samtidig som man kan holde trygg avstand til andre. Det vil nok være et viktig argument for valg av sommerens feriemål, sier Sanaker Lohne.

En fin sykkeldag i Trysil

En familie som ofte reiser til Trysil er familien Opsand Hasselgren fra Stange. Jentene deres, Julie og Emilie på 12 og 10 år, elsker sykkelstiene i Trysils mest populære sykkelområde som heter Gullia.

– Det jeg liker spesielt godt med Gullia er stiene så klart, men også trærne og lyset, sier Emilie. Sola går så fint gjennom trærne. Det er koselig.

Storesøster Julie stemmer i, og forteller hvordan en dag i Trysil på sykkel kan være.

– En fin sykkeldag i Trysil starter ofte med at vi sykler litt i pumptracken før vi drar innover i skogen. På stiene er det innimellom forskjellige treelementer midt i løypa, som man enten kan sykle over eller velge en lettere vei ved siden av. Stiene er satt sammen slik at man kan sykle ulike runder. Vi pleier å sykle to runder og så tar vi en pause. Vi har med mat og spiser alltid ute, like ved stiene, forteller Julie.

«Det er trygt å sykle i Gullia»

Mamma Ingeborg og pappa Jonas er imponerte over jentene sine.

– Ja, vi blir imponerte hver gang vi er her, sier Ingeborg. Jentene er så uredde og sykler på. Det går fort, men jeg er aldri redd. Det er trygt å sykle i Gullia.

– Når det er oppoverbakker sykler de fint uten å klage. Det er så mye som skjer, og plutselig så er de oppe. Når vi sykler andre steder er det ofte vi må dytte de opp bakker. Gullia er smart bygd, det er også gøy å sykle oppover for barna, forteller pappa Jonas.

– Som mor synes jeg det er kjempefint at det finnes et slikt familietilbud, sier Ingeborg. Jeg har ikke vært så glad i å sykle før, men det endret seg etter at jeg fikk testet Gullia med familien. Flere burde prøve! Gullia passer for alle fra barn og nybegynnere til de som er gode.

Mye å gjøre i naturens fornøyelsespark

Familien Opsand Hasselgren mener man må ha flere dager i Trysil, for det er mye å gjøre der.

– Gullia er jo bare ett av mange sykkeltilbud, sier pappa Jonas. Som familie har vi også sykle Fjellrunden, en 13 kilometer lang runde rundt fjellet på fin grusvei. Det tar og én dag. Magic Moose har vi og syklet. Noen turer opp med heisen og ned den syv kilometer lange flytstien er annen dagsaktivitet. Og så er det en dag i klatreparken Høyt & Lavt, noen fjellturer, vi har vært på familierafting, ja det er veldig mye å gjøre Trysil hvis man vil ha en aktiv og morsom sommerferie, forteller pappa Jonas. Det er ikke for ingen ting at man kaller Trysil for naturens fornøyelsespark.

* Destinasjon Trysil er profileringspartner av Langrenn.com.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus
Madshus med blant andre Svein Ivar Moen tester ski for fullt ved Sjusjøen våren 2020. Foto: Stefano Zatta / Madshus.

MADSHUS: – Gutta fra racingservice fikk masse ekstra tid til å være med på disse prosessene

Skifabrikken kommer med helt ny utgave av Redline, nå versjon 3.0

Bjørn Dæhlie omkranset av DÆHLIE-ambassdører.

DÆHLIE SØKER 5 AMBASSADØRER

– Du blir en viktig brikke

Anders Mølmen Høst. Foto: Visma Ski Classics / Magnus Östh.

PENGENE STRAKK TIL GJENNOM 10 ÅR SOM FULLTIDS SKILØPER

Premiepenger - Sponsorarbeid - Synlighet - Studier - Deltidsjobbing

Salomon sitt test-team under OL i Pyeongchang. Foto: Modica/NordicFocus.

SKULLE FLUOR-TESTE UNGDOMMENS SKI: – Prøvene ble hentet inn, men de ble aldri sendt til Tyskland for analyse

Tok nær 50 prøver på Hovedlandsrennet og i Ungdommens Holmenkollrenn

Frida Karlsson. Foto: Adidas.

FRIDA KARLSSON LANDER AVTALE MED EN AV VERDENS STØRSTE

– Jeg kan ikke tenke meg en mere passende partner

Espen Nordby Andersen. Foto: Privat.

NYTT OM FOLK: NY SKISKYTTERTRENER VED NTG GEILO

– Vil bli en stor ressurs for oss