Marit Bjørgen og Johannes Høsflot Klæbo ikledd den norske OL-dressen for Pyeongchang 2018, levert av Dæhlie. Foto: Active Brands.

Marit Bjørgen og Johannes Høsflot Klæbo ikledd den norske OL-dressen for Pyeongchang 2018, levert av Dæhlie. Foto: Active Brands.

Norges OL-dress Pyeongchang 2018

Med denne dressen skal de norske landslagsheltene gå for gull i Sør-Korea.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Velkommen til Pluss-seksjonen!


Tegne abonnement
4 alternativer for abonnement; Uke, måned, 3 måneder eller år.

* Abonnement bestilles enkelt via denne linken!

* Enda bedre og fyldigere innhold finner du i vår Pluss-seksjon. Fremhever spesielt biblioteket av fagartikler om trening, styrke, utstyr, smøring, teknikk etc.

Tegne abonnement Langrenn.com Pluss

Om du har abonnement logger du deg inn via vinduet nedenfor.

Uleselig tekst

Produktnytt

Champion Racesuit til OL

ol-dress-1702-active-brands.jpg

ol-dress-1703-active-brands.jpg

ol-dress-1704-active-brands.jpg
Marit Bjørgen og Johanens Høsflot Klæbo prøver ut dressen de skal jakte gull med under OL i Pyeongchang. Alle bilder: Active Brands.

Skinasjonens gulldress - Racesuit Champion
DÆHLIEs høyteknologiske skidress skal bidra til at langrennslandslaget henter medaljer under OL i Pyeongchang.

Når skiheltene varmer opp på Olympiastadion i Pyeongchang. Når de står fokusert og tente på startstreken. Når de raser gjennom de sørkoreanske skogene. Og når de suser over målstreken.

Da har de på seg utstyr de selv har vært med å utvikle.

DÆHLIE Sportswear har 20 års erfaring med å lage langrennsbekledning. Det har gjort oss i stand til å utvikle en høyteknologisk racingdress som passer til høy fart. Racesuit Champion er den mest avanserte konkurransedressen vi noen gang har laget.

Og den skal være med når skihistorien skal skrives og gullmedaljene skal kapres i Sør Korea denne vinteren.

– Det ligger i vårt DNA å skape innovasjon og sprenge grenser. Gjennom samarbeidet med det norske skilandslaget er vi så heldige å ha verdens beste skiløpere som testpiloter, sier Øystein Bråta, kommersiell direktør for DÆHLIE Sportswear.

– I det kommende OL i Pyeongchang føler vi oss derfor trygge på at våre helter stiller med de aller beste produktene.

– Heltene våre er våre utstillingsmodeller. For de er et OL år så mye viktigere enn andre år. Vi har derfor lagt ekstra mye ressurser inn for å optimalisere deres prestasjoner og bidra der vi kan, med den raskeste dressen på markedet.

Rask og behagelig
En tidligere versjon av dressen ble presentert før verdensmesterskapet i Lahti tidligere i år. Da hadde vi tatt fra hverandre den klassiske racingdressen og sett på hva som kunne forbedres.

– Vi har kombinert kunnskap fra bekledning for andre utholdenhetsidretter med innovative nye materialer tilpasset langrenn.

– I utviklingen av Race Suit Champion har vi samarbeidet med det norske langrennslandslaget om viktige detaljer som kan gi dem en fordel når marginene er så små som de nå er i langrenn, sier lead designer i DÆHLIE Sportswear, Eeva-Maria Männikkö.

– Vi har tatt med oss erfaringer fra VM dressen og fokusert på den tilbakemelding vi har fått fra utøverne selv. Nå har vi fin-tunet detaljer i dressen til OL i Pyeongchang. passformen er justert, spesielt rundt viktige steder som skulder og hals.

I tillegg har DÆHLIE jobbet tett med YKK for å forbedre løsningen med to glidelåser på skuldrene. I konkurransesetting skal alt være 100% og ingenting skal ta fra de fokuset på arbeidsoppgavene som skal gjøres for å nå resultater.

Selv om klimaet er varmere i Pyeongchang, kan temperaturen variere mellom 5 plussgrader og 10 minusgrader. Derfor får utøverne også med seg oppvarmingsutstyr som er spesialtilpasset det sørkoreanske klimaet.

Revolution Jacket og Pants er lett overtrekkstøy med stretchpaneler og ergonomisk snitt. I tillegg får skiløperne med seg vattert vest og shorts fra DÆHLIE Sportswear, slik at de kan regulere temperaturen under oppvarming etter vær og forhold.

Dressens unike kvaliteter
I utviklingen av Champion Race Suit har DÆHLIE test lab drevet utstrakt kartlegging av kroppens bevegelser ved høy intensitet. Dette har resultert i forbedringer på flere områder.

Komfort, vekt, ventilasjon og aerodynamikk. Ved å flytte på sømmer og tilføre fleksible materialer ved skuldre, albuer, knær og på ryggen, har vi klart å gi utøverne stor bevegelsesfrihet.

Vi har brukt tilbakemeldingene fra de norske topputøverne til å spesial designe den letteste, raskeste og mest komfortable racingdressen noensinne.

DÆHLIE har benyttet de letteste stoffene som er tilgjengelig på markedet. Blant annet Carvico light stretch jersey laget av polyester og elastane.

Vi har også redusert antall sømmer og overflødig materiale for å få ned vekten. Vi tror en damedress på under 250 gram må være den letteste racingdressen på markedet.

Aerodynamikk
Syklister er inspirasjonen for dressens nye aerodynamiske teknologi.

Tester i vindtunell har vist at det golfballmønstrede stoffet Eschler Dimplex laget av Schoeller kan redusere luftmotstanden med opptil 10 prosent ved fart mellom 22 til 75 km/t. Den strukturerte overflaten endrer turbulensen og skaper en annen luftstrømming bak løperen.

I skidressen langrennslandslaget skal benytte i OL vil vi benytte dette stoffet på strategiske plasser på legg og underarm. Vi forventer at det vil gå fort i løypene i Pyeongchang.

– Stoffet er designet for å bokstavelig talt skjære gjennom luften og kutte verdifulle sekunder, sier Männikkö.

Nations Race Suit tar tydelig eierskap til Norge gjennom fargepalett og har et raskt og kompromissløst design.

Som skinasjon og regjerende mestere fra de siste VM gleder vi oss til å se Johannes Klæbo, Marit Bjørgen, Finn Hågen Krogh, Maiken Caspersen Falla og resten av OL troppen til medaljejakt iført Racesuit Champion i Pyeongchang.

Vi ser frem til å heie frem nasjonen helter og store, uforglemmelige øyeblikk.


Gå raskere på ski
* 400 artikler: Trening, utstyr, teknikk, smøring, styrke med mere
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut