WC Lillehammer: Program| WC Ruka: Resultater| NC Gålå: Resultater| IBU WC Østersund: Program| Resultater| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| Helgens TV-program| Sesonginformasjonen 2021/22| Langrenn Pluss| Uttak landslag og team| Podkast - Ski(d)nytt med Elin & Øyvind
Illustrasjonsbilde: Foto: Rauschendorfer/NordicFocus.

Illustrasjonsbilde: Foto: Rauschendorfer/NordicFocus.

Norges Skiforbund har feid elefanten i rommet under teppet!

- Det beste nå er om toppene i skiforbundet viser selvinnsikt og trekker seg.

Leserinnlegg:

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Saken med Clas Brede Bråthen var kanskje en vanskelig sak, men den burde vært løst lenge før den nådde medienes forside. Saken er mangelfullt håndtert fra toppene i Norges Skiforbund, med dårlig omdømme og total mangel på tillit som følger. Når skistyret og kretslederne møttes i helgen for å vurdere håndteringen, valgte de ganske enkelt å feie omdømmeproblemet og mangel på tillit under teppe. Her har Norges Skiforbund lykkes med å bygge en ja-kultur. Bak lukkede dører ble det vedtatt at nå skal alt være fryd og gammen.

Vi steker gjerne vafler, går på dugnad og bruker det meste av fritiden på å skape et godt tilbud til barn og unge. Men da skulle vi gjerne sett at de som sitter på toppen bygger opp under dette – ikke bryter ned. Hvor mye skiglede kunne vi ikke fått for de pengene Norges Skiforbund har brukt på advokater, rådgivere og egen tid i høst? Foreløpig har vi ikke fått vite hva alt dette har kostet, men det er i hvert fall helt sikkert at vi kunne tilbudt gratis trening til hundrevis av ungdommer i fem år. Det blir ikke lettere å mobilisere til innsats for vår idrett etter denne høsten!

Mange av oss som holder på med ungdom og bredden i skisporten har i lang tid kjent på frustrasjonen over manglende støtte og engasjement fra toppledelsen i skiforbundet. I to krevende sesonger har vi prøvd å skape trygge og gode aktiviteter for flest mulig. I beste fall har vi opplevd passivitet på toppen, med ledere som stikker hodet i sanden. I den grad toppen i Norges Skiforbund har gjort noe, så har det skjedd etter massivt press i media, fra lokale og regionale ildsjeler.

Til tider opplevde vi at Skiforbundet direkte motarbeidet oss og stoppet trygge og gode aktiviteter som kunne berget motet hos mange unge i en vanskelig tid. Et godt eksempel på dette er Oslofjord Cup for juniorene i regionen – et arrangement godt innenfor rammene myndighetene hadde satt. Til tross for skrikende behov for lokale arrangement og klarsignal helt fra regjeringshold, stoppet hele cupen til slutt i Skiforbundets kontor på Ullevål Stadion.

Det beste nå hadde vært om trekløveret i toppen av Norges Skiforbund viste selvinnsikt og trakk seg fra sine roller. Til tross for at dere knapt nok har sagt noen ting, så har vi sett mer enn nok av dere i media for en lang stund. Skaden på omdømme og tillit er for stor, og dere er ikke lenger i posisjon til å bygge opp igjen det tapte. Hver gang dere viser dere vil minnene fra i høst bare blusse opp.

Det vil nok ikke skje at dere går frivillig – til det er dere alt for glade i å klippe snorer. Men vi oppfordrer i hvert fall til at dere holder dere borte fra ski-arrangement i vinteren som kommer. Pengene dere har planlagt å bruke på å reise rundt og kaste glans kan vi heller bruke til å skape skiglede for barn, ungdom og morgendagens helter. De fortjener så mye bedre!

Med vennlig hilsen engasjerte foreldre og frivillige i langrennsmiljøet i Asker og Bærum som ønsker alle unge utøvere mange magiske skiøyeblikk i året som kommer!

Håvar Botterud
Lars Laukeland
Sigurd Rugsland

---

Tirsdag kom Skiforbundet med dette tilsvaret til leserinnlegget.


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Dario Cologna på 15km klassisk under verdenscupåpningen i Ruka i helga. Nå står han over verdenscuprunden på Lillehammer kommende helg. Foto: Thibaut/Nordic Focus

Ingen Dario Cologna på Lillehammer

Sveitseren holder seg hjemme i helga

Per Strand Hagenes kan strekke armene i været og feire seieren i landeveisrittet for junior under VM i Belgia. Skjermdump fra TV2.

Langrennstalentet Per Strand Hagenes tok VM-gull på sykkel

Nå har multitalentet foretatt et valg om fremtiden.

Ingen Viaplay-logo på låret til Johannes Høsflot Klæbo under helgas verdenscup i Ruka. Foto: Nordic Focus

Klæbo protesterer mot Skiforbundets avtale med Viaplay

Skiforbundet vil ikke uttale seg om saken, behandler den internt.

Etter to år med motgang var langrennstalentet Kristine Stavås Skistad sliten og skuffet, men ikke lei av langrenn. Foto: Synnøve Bruland

Kristine Stavås Skistad traff veggen i møte med verdenseliten og egne forventninger

Med disse grepene har hun jobbet seg tilbake til verdenscupen.

Annonse