Norges gulljenter fra kvinnestafetten i Oslo-VM 2016. Fra venstre: Synnøve Solemdal, Fanny Horn Birkeland, Tiril Eckhoff og Marte Olsbu. Foto: NordicFocus.

Norges gulljenter fra kvinnestafetten i Oslo-VM 2016. Fra venstre: Synnøve Solemdal, Fanny Horn Birkeland, Tiril Eckhoff og Marte Olsbu. Foto: NordicFocus.

Norges stafettdamer vant VM-GULL

Synnøve Solemdal, Fanny Horn Birkeland, Tiril Eckhoff og Marte Olsbu slo til med en sensasjonell seier på kvinnestafetten under VM i Oslo fredag.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Norge gamblet og stokket om på lagoppsetningen før stafetten.

Eckhoff ble sendt ned på tredjeetappen, mens Olsbu fikk gå sin første ankeretappe. Uttaket skulle vise seg å bli gull verdt.

Olsbu fikk et forsprang på 23 sekunder av Eckhoff og gikk et strålende langrenn, men bommet to ganger på hver av skytingene.

Det skapte spenning og selv om man fryktet at Marie Dorin Habert og Laura Dahlmeier kunne ta inn forspranget på sisterunden, ble det førsteplass.

Den norske 25-åringen kjempet hardt på siste runden. Habert kom jagende bak, men hjemmepublikummet løftet skiskytteren fra Froland først over målstreken på en fantastisk norsk dag.

– Jeg var kjemperedd for at de skulle ta meg igjen på sisterunden. Det var ingen god skyting, men det holdt. Vi har hatt tro på at det skulle gå, men dette er ikke til å tro, sa Olsbu til NRK.

Bra åpning
Solemdal gikk en strålende første etappe. Hun skjøt glimrende på begge skytingene uten å bomme.

På sisterunden stoppet det litt i sporet, men kun Finland, Japan og Østerrike vekslet foran.

Til favorittene Ukraina og Tyskland skilte det rundt ni sekunder, mens Frankrike fikk en forferdelig start og var 47 sekunder bak Norge.

– Jeg var så nervøs fra start at jeg bare hadde lyst å gå og legge meg, men jeg fikk ned blinkene. De siste dagene har vi vært veldig støttende. Vi har vært skikkelig tent, sa Solemdal til NRK.

Birkeland fikk et godt utgangspunkt. På første skyting måtte hun bruke et ekstraskudd. Det betød at Tyskland og Ukraina spiste opp forspranget.

På annen skyting tok Birkeland seg god tid og bommet en gang.

På ekstraskuddet slet hun virkelig, men kjempet skuddet inn og gikk ut på tiendeplass, 25 sekunder bak ledende Ukraina. Også Tyskland hadde fått et forsprang.

– Det var tidenes kantskudd. Jeg var klar til å lade nytt ekstraskudd, sa Birkeland.

Eckhoff sendte Olsbu først ut
God langrennsfart av Birkeland gjorde at 28-åringen sendte Eckhoff 12 sekunder bak teten.

Verdensmesteren fra sprinten skjøt fullt hus på første skyting og gikk ut likt med Frankrike, Tsjekkia og Tyskland.

På sin annen runde gikk hun fra konkurrentene med noen sekunder og kom første inn til sin siste skyting.

Der skjøt Eckhoff fullt hus og gikk ut ti sekunder foran Frankrike. 25-åringen økte i sporet og sendte ankerkvinne Olsbu ut i føringen med 23 sekunder til sterke Laura Dahlmeier og 28 sekunder til franske Marie Dorin Habert.

---

VM Skiskyting
Holmenkollen, Oslo - 11. mars 2016

Kvinner - Stafett, 4 x 6 km

1. Norge 1:07:10,0 (0 ekstrarunder + 6 ekstraskudd)
2. Frankrike +5,3 (0+8)
3. Tyskland +28,6 (0+4)
4. Polen +1:08,4 (0+7)
5. Ukraina +1:27,7 (1+5)
6. Tsjekkia +1:49,3 (3+6)

* Komplette resultater


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut


blog comments powered by Disqus