-->
Marthe Kristoffersen (t.v.) og Kathrine Harsem ble norgesmestere i lagsprint for IL Varden under NM på Beitostølen 2016. Foto: Erik Borg.

Marthe Kristoffersen (t.v.) og Kathrine Harsem ble norgesmestere i lagsprint for IL Varden under NM på Beitostølen 2016. Foto: Erik Borg.

Norgesmestere etter tung sesong: - Dette betyr veldig, veldig mye

Marthe Kristoffersen og Kathrine Harsem har begge vært inne på tanken om å legge skiene på hylla. Torsdag tok de NM-gull sammen.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Harsem og Kristoffersen gikk seirende ut av duellen mot regjerende mester BUL på NM-lagsprinten på Beitostølen – og kunne juble for en kjempeopptur på tampen av en sesong som har vært alt annet enn problemfri.

Marthe Kristoffersen har vært gjennom ikke mindre enn fire sykdomsperioder siden nyttår, og innrømmer nå at hun hadde bestemt seg for å avslutte karrieren da det buttet som verst.

– Da jeg ble syk siste gangen, bestemte jeg meg for å legge opp. Men tre dager etter angret jeg litt. Nå er jeg litt sånn at jeg må nyte dette, så får vi se, sa Varden-jenta til NTB etter torsdagens NM-triumf.

Gull verdt
Kristoffersen, som mistet landslagsplassen foran årets sesong, har ingen gode svar på hvorfor hun har måttet gjennom fire antibiotikakurer de siste månedene.

– Det er et stort spørsmål for meg også. Jeg vurderer å sjekke om jeg bør ta mandlene eller noe i den retning, men jeg kan rett og slett ha vært veldig uheldig også, sa 26-åringen.

– Du må prøve å finne årsaken?

– Ja, det nytter ikke som skiløper å være syk fire ganger i løpet av en halv sesong, fastslo hun.

Etter mange tunge stunder nøler ikke Kristoffersen med å kalle torsdagens NM-gull for «gull verdt». Nå åpner hun også for å gå på en ny sesong.

– Det går nok mest mot at jeg fortsetter, men jeg må finne ut litt hva helseproblemene mine skyldes, sa 26-åringen – og la ikke skjul at motivasjonen er på vei tilbake.

– Jeg har lyst til å gjøre ting som gjør meg glad. Tidligere i vinter har ikke dette gjort meg glad, men nå smiler jeg som bare det. Så vi får se, smilte hun.

Satt ut av fall
Tungt har det også vært for Kathrine Harsem de siste månedene.

Landslagsløperen har slitt med ettervirkningene av et fall tidlig på sesongen – og fikk en ny nedtur da hun ikke ble funnet god nok til en plass i troppen til Ski Tour Canada nylig.

– Jeg har vært veldig nær ved å pakke sammen og begynne med noe annet. Det har vært tungt å motivere seg, sa hun etter torsdagens NM-gull – og utdypet:

– Jeg var i veldig god form i fjor sommer og høst, men så hadde jeg fallet tidlig på sesongen som satte meg ut av spill. Etter det har det vært trøblete. I tillegg ble jeg vraket fra noen skirenn jeg mener jeg var god nok til å gå.

– Jeg har vært veldig, veldig langt nede. Motivasjonen har vært på bunnen.

Den siste tiden har hun imidlertid funnet tilbake til gleden på hjemmebane.

– Nå har jeg vært hjemme i Meråker i over en måned og funnet tilbake til meg selv. Det er der jeg må være for å ha det bra. Jeg har funnet ut at det er dette jeg har lyst til, sa Harsem – som bekrefter at hun går på en ny sesong.

NM-gullet i lagsprint var viktig på veien dit.

– Dette gullet betyr veldig, veldig mye. Særlig fordi sesongen ble som den ble. Og ikke minst for Marthe, som har slitt med så mye sykdom. Vi har også vært nummer to de siste årene både i lagsprint og i den ordinære NM-stafetten, så dette gullet var kanon, sa Harsem.

Bronsemedaljene gikk til Nes-tvillingene Lotta og Tiril Udnes Weng.

---

NM Beitostølen - Lagsprint, klassisk
Øystre Slidre, Oppland - 31. mars 2016


Kvinner - Finale
1. IL Varden Lag 1 22:01,1
Marthe Kristoffersen og Kathrine Harsem

2. Bul IL Lag 1 22:02,5
Martine Ek Hagen og Heidi Weng

3. Nes Ski Lag 1 22:05,5
Tiril Udnes Weng og Lotta Udnes Weng

4. Lillehammer Skiklub Lag 1 22:14,3
Marthe Bjørnsgaard og Barbro Kvåle

5. IL Heming Lag 1 22:22,8
Karianne Jevne og Astrid Uhrenholdt Jacobsen

6. Gjøvik SK Lag 1 23:05,8
Ingrid Sørumshaugen og Ingvild Flugstad Østberg

* Komplette resultater


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus