drammen

Norsk dominans i Finland

Norge dominerte stort under skandinavisk cup i dag. Hans Petter Lykkja og Ingri Aunet Tyldum gikk til topps på dagens sprintøvelse.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
Norge tok seieren i begge klasser på dagens sprint i Vuokatti, Finland. Ingri Aunet Tyldum vant dameklassen, mens Hans Petter Lykkja vant herreklassen.

I dameklassen kledde de norske hele pallen. Kari Vikhagen Geitnes ble nummer to, mens Ellen Sandbakken tok tredjeplassen.

Hans Petter Lykkja fikk følge av Stein Vidar Thun opp på pallen i herreklassen. Børre Næss falt fra en mulig seier i finalen.

Kontroll på oppløpet
- Jeg følte meg sterk etter løpet i går der jeg gikk et godt renn men følte jeg ikke fikk tatt meg skikkelig ut. I dag følte jeg meg pigg og hadde mye overskudd. Veldig artig å få det til, sier Hans Petter Lykkja til langrenn.com.

Etter en fjerdeplass i prologen kom han seg greit videre til finalen etter gode kvart- og semifinaler.

- I finalen tok jeg andreplassen bak Børre og lå der ut fra start. Stein Vidar kom opp på siden av meg og i en 90 graders sving ble det en liten kollisjon som jeg var heldig og kom meg utenom. Da fikk jeg en liten luke og følte jeg hadde god kontroll på oppløpet, forklarer Lykkja.

Det var aldri tvil om at det skulle bli norsk seier i dag.

- Vi var vel tre stykker som var ganske overlegne. Vi styrte løpene, sier Lykkja, som sikter til Thun, Næss og ham selv.

Sterk Næss
Børre Næss viste med to sekunders seier i prologen at han har tatt et steg siden verdenscupen i Kuusamo.

- Det fungerte veldig bra i dag. Det er godt å få bevist at jeg kan gå fort i prologen. Det er det som ofte har vært et problem, sier Børre Næss til langrenn.com.

Om han hadde holdt seg på beina tror Næss at han kunne dratt i land seieren.

- Det var ergelig med fallet. Jeg vet egentlig ikke hva som skjedde, men plutselig satt jeg på bakken. Jeg hadde en liten luke men det ble for kort igjen til mål å ta dem igjen. Det var en idiotisk løype med mye u-svinger og mye stopp og start med liten plass for å gå forbi, forteller sprintlandslagsutøveren.


Langrenn.com kommer tilbake med resultater!

* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut