Resultater: Sykkel VM| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| LANGRENN PLUSS| UTTAK LANDSLAG OG TEAM
silvana3

"Norsk" gull i U23

Silvana Bucher fra Sveits bor og trener i Meråker. Norsk samboer har hun også. I dag tok hun gull på 10 fri i U23-VM i Italia.
Tips en venn  Skriv ut

På en dag der de norske løperne sviktet viste Silvana Bucher fra Sveits veien, og den "halvnorske" jenta tok gullet på 10 km fri i Tarvisio.

Silvana bor og trener i Meråker, og  er samboer med Øyvind Sanbakk.

- Hun kom hit for fem år siden og var utvekslingsstuden på videregående her. Etter ett år hjemme i Sveits kom hun tilbake og har gått 3 år på grunnfag og mellomfag idrett her, forteller kjæresten Øyvind Sandbakk.

Han gledet seg stort over kjærestens gull i U23-VM i dag. Silvana Bucher har ikke vært på det sveitsiske landslaget dette året, men har likevel hatt god framgang. Hun ble også tatt ut til Sapporo-VM.

- Det var kjempemoro. Hun har hatt god framgang dette året. Hun gjorde det bra også i Sapporo-VM (25. plass på 10km fri), sier kjæresten.

Planen er også at de to fortsetter å bo i Norge. Sandbakk, som egentlig er fra Sogn og Fjorande, er ferdig med studiene til høste, men har fått klare signaler fra Silvana på at hun fortsatt ønsker å bo i Norge.

- Hvor jeg bor er det samma. Jeg er ferdig med studiene, men hun trives så godt her. Så i Norge skal vi bo, forsikrer Sandbakk.

langrenn.com kom ikke i kontakt med gullvinneren torsdag kveld!


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse
Annonse


Annonse