-->

Norsk representant får toppverv: – Endret seg betydelig de siste årene

– Jeg er både glad og ydmyk.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Kristin Kloster Aasen har fått jobben med å lede IOC-kommisjonen som skal se på og jobbe mot kandidater til å arrangere framtidige sommer-OL.

Kloster Aasen, som også er medlem av styret i Norges Idrettsforbund, ble oppnevnt som leder av Future Host Summer Commission i forbindelse med torsdagens styremøte i Den internasjonale olympiske komité (IOC).

I en pressemelding fra Norges Idrettsforbund heter det at kommisjonen Kloster Aasen skal lede har i oppgave å være i dialog med potensielle vertsbyer, vertsregioner eller vertsland for sommer-OL og Paralympics.

I tillegg skal den levere innstillinger på fremtidige arrangører til IOC-styret.

Idrettspresident Berit Kjøll gleder seg stort over utnevnelsen.

– IOC har funnet en person med tillit og integritet til dette viktige vervet. Vi har store ambisjoner om at norsk idrett skal få større innflytelse på den internasjonale arena, og denne oppnevnelsen er en bekreftelse på at Norges stemme og norske verdier er ønsket i utviklingen av den olympiske bevegelse, sier hun.

Kjøll peker på at Kloster Aasen har en lang og imponerende fartstid som tillitsvalgt på alle nivå i norsk idrett.

Endrede forutsetninger

Kloster Aasen selv gleder seg til å ta fatt på arbeidet.

– Jeg er både glad og ydmyk over den tilliten som er vist meg ved tildelingen av dette vervet.

– De olympiske søknadsprosessene har endret seg betydelig de siste årene, og da særlig med hensyn til bærekraft, olympisk arv og nøkternhet og kostnadseffektivitet i søknads- og gjennomføringsfasene. Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven, sier hun.

IOC har også en kommisjon skal lede arbeidet rundt kommende arrangører av vinter-OL. Den ledes av rumenske Octavian Morariu.

Kristin Kloster Aasen har vært IOC-medlem siden høsten 2017. Hun sitter også som medlem av IOCs kommisjon for olympisk arv og bærekraft.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus