Johannes Thingnes Bø (f.v.), Ole Einar Bjørndalen, Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø tok gull i stafett under VM i Oslo 2016. Foto: Manzoni/NordicFocus.

Johannes Thingnes Bø (f.v.), Ole Einar Bjørndalen, Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø tok gull i stafett under VM i Oslo 2016. Foto: Manzoni/NordicFocus.

Norsk VM-GULL i herrestafetten

Ole Einar Bjørndalen, Tarjei Bø, Johannes Thingnes Bø og Emil Hegle Svendsen sikret stafettgull på hjemmebane under skiskytter-VM i Holmenkollen lørdag.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut
 

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Svendsen fikk et forsprang på 29 sekunder på den siste etappen. 30-åringen skjøt fullt på sin første skyting, men bommet en gang på den siste skytingen i stafetten.

Det skapte spenning. Tyske Simon Schempp hadde knappet ned Norges ledelse til ti sekunder foran siste runden, men tyskeren klarte ikke å ta nok inn på Svendsen, og han hadde tid til å ta imot publikums hyllest på oppløpet.

Tyskland tok sølvet, mens Canada sikret seg en sensasjonell bronsemedalje.

– Det var helt ubeskrivelig deilig. Nervene før er det verste jeg har opplevd, det kan ikke sammenlignes med noe. Jeg satt i bua og så på. En og en gikk ut, og det ble bare verre og verre. Det bare deilig å komme seg ut i løypa. Nå føles det helt fantastisk, sa Svendsen til NRK.

Med hele tiden
Norges stafett fikk en grei start med Bjørndalen. Veteranen skjøt fullt hus på første skyting, men måtte bruke to ekstraskudd på annen skyting.

Norges førstemann passerte 17 sekunder bak Tyskland, men gikk bra i sporet og sendte storebror Bø ut ni sekunder bak på fjerdeplass. Favoritten Frankrike med Simon Fourcade var 31 sekunder bak etter første etappe.

– Jeg fikk to bom på stående, en grov og en som var nær, så da måtte jeg kjøre på sisterunden, sa Bjørndalen til NRK.

Bø hentet inn tyskeren umiddelbart. På første skyting bommet han en gang, men var kun tre sekunder bak ledende Slovakia. På sin siste skyting ble det også en bom, men han gikk ut helt i tet med Slovakia og Canada.

Til veksling kom Norge, Tyskland og Canada sammen. Frankrike fortsatte å tape tid og var 1.10 bak.

– Jeg hadde en helt enorm dag, kanskje en av de beste dagene i karrieren min. Jeg synes de andre gikk sent, så jeg måtte rykke fra dem, men ble overrasket over at de tok det igjen til Gratishaugen, sa Bø.

Thingnes Bø imponerte
Thingnes Bø tok det rolig på sin første runde, noe som ble belønnet med fullt hus på den liggende skytingen.

På annen skyting skjøt nordmannen glimrende med en rask og feilfri serie. Konkurrentene rundt bommet, og Norge hadde et godt forsprang før Bøs siste runde.

Der økte han ytterligere og sendte ankermann Svendsen ut 29 sekunder foran Tyskland og 34 sekunder foran Canada. Ned til fjerdeplass skilte det 1.08. Frankrike var hele 2.05 bak.

– Jeg har bare manglet det siste lille ekstra og fikk det virkelig til i dag, sa Thingnes Bø, som har havnet på fjerdeplass i alle de individuelle rennene.

---

VM Skiskyting
Holmenkollen, Oslo - 12. mars 2016

Menn - Stafett, 4 x 7,5 km

1. Norge 1:13:16,8
2. Tyskland +11,5
3. Canada +23,4
4. Østerrike +53,5
5. Tsjekkia +54,4
6. Russland +1:06,4

* Komplette resultater


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut


blog comments powered by Disqus