Charlotte Kalla og det svenske skilandslaget har inngått en toårig avtale med den Morten Iversbakken og den norske rulleskileverandøren IDT. Foto: IDT.

Charlotte Kalla og det svenske skilandslaget har inngått en toårig avtale med den Morten Iversbakken og den norske rulleskileverandøren IDT. Foto: IDT.

Norske rulleski skal gi VM-gull til Kalla & co

- For oss er dette nok en bekreftelse på at vi leverer markedets beste rulleski, sier Morten Iversbakken i IDT.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Få hele Langrenn +


Kjøp abonnement - Rask tilgang alle artikler
Velg uke, måned, tre måneder eller ett år.

* Abonnement bestilles raskt i dette vinduet!

Allerede abonnent, logg inn via vinduet under:

Uleselig tekst

- For oss er dette nok en bekreftelse på at vi leverer markedets beste rulleski.

- Vi var i dialog med svenskene om en avtale allerede for to år siden, men da kom vi ikke mål. Når de så tok kontakt igjen i vår, var både de og vi blitt modne for samarbeid.

- I de neste to årene er vi eksklusiv leverandør av rulleski til Charlotte Kalla, Stina Nilsson og resten av det svenske langrennslandslaget. Det er vi ganske stolte av, forteller markedssjef i IDT Solutions Morten Iversbakken.

Fra før har både det norske langrenns- og skiskytterlandslaget eksklusiv avtale med IDT. Også det italienske landslaget går på det norske merket.

Markedssjef Iversbakken er imidlertid klar på at det ikke foreligger noen interessekonflikt ved å la "søta bror" får tilgang på bedriftens svært populære rulleski.

- IDTs rulleski selges jo på det åpne markedet, sånn sett er det jo ingen hemmeligheter vi gir bort.

- Jeg vil heller snu på det å si at det er bra for konkurransen i internasjonal skisport at flere nasjoner enn Norge får tilgang på det beste utstyret som finnes på markedet.

- Ingen er tjent med at World Cup, VM og OL blir rene norske mesterskap og rivaliseringen vi har med svenskene er kanskje det artigste med hele sporten, sier Iversbakken.

Urban Nilsson, smøresjef for det svenske skilandslaget, er klar på at IDT var førstevalget da svenskene skulle finne ny rulleskileverandør til sine beste langrennsløpere.

- Vi har hatt god dialog i lang tid, men har ikke kunnet samarbeidet før nå på grunn av avtale med en annen produsent.

- IDT har gjennom flere år vist seg som en svært seriøs og innovativ aktør, og jeg var veldig glad da det viste seg at de også kunne være interessert i et samarbeid med oss i Sverige.

- Vi ønsker jo åpenbart at våre løpere også skal få tilgang til det beste utstyret som finnes på markedet, forklarer Nilsson.

Smøresjefen understreker at svenskene ønsker et langsiktig samarbeid med teknologibedriften fra Lena på Østre Toten.

- Vi har skrevet en avtale som går over to år, med en opsjon om ytterligere to år hvis begge parter er fornøyde. Et langsiktig samarbeid er en forutsetning for å kunne utvikle hverandre og gjøre hverandre bedre, påpeker den svenske smøresjefen.

Tidligere i år inngikk bedriften en egen avtale med OL-mester Johannes Høsflot Klæbo om utvikling av en helt egen modell rulleski.

---

IDT er profileringspartner av Langrenn.com.


* Langrenn Pluss (+): Ekstra godt stoff og fyldigere artikler
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut