-->
Petter Northug jr. på vei mot seier i La Sgambeda 2012. Sesongens første renn i FIS Marathon Cup. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

Petter Northug jr. på vei mot seier i La Sgambeda 2012. Sesongens første renn i FIS Marathon Cup. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

Northug 15 timer fra å bli historisk

Petter Northug jr. er på mange vis allerede historisk, men i helgen var han bare 15 timer fra å bli det på nok et område. Hadde det ikke bare vært for en svensk skiløper.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Her vil nok kanskje enkelte av Langrenn.com's lesere kunne arrestere oss, men vi har sjekket opp litt hos kjennere av langrennssporten og tilbakemeldingene tyder på at vi nok ikke bommer altfor mye i våre antakelser.

Situasjonen er nemlig den at gjennom sin seier i søndagens La Sgambeda leder Petter Northug jr. FIS Marathon Cup sammenlagt for sesongen 2012-2013. Dette skulle bare mange i og med at det italienske turrennet var vinterens første i denne cupen.

Helt frem til sent på kvelden lørdag prydet også Northugs navn øverst på lista over poengsankerne i verdenscupen.

Men så var det denne sprinten i Canmore i Canada da. Der var det en løper ved navn Emil Jönsson som stormet i mål som vinner. Det ga ham så mange poeng at han så vidt rakk å smette forbi Petter Northug med så lite som 14 poeng.

Dermed kan vi slå fast at sistnevnte bare var 15 timer og det samme antall verdenscup-poeng unna det å trone alene på topp både i verdenscupen og FIS Marathon Cup samtidig.

Fortsetter nedenfor grafikken

Poengstilling i FIS Marathon Cup. Grafikk:Worldloppet.com.


Poengstilling Verdenscupen. Grafikk: FIS-Ski.com.

Langrenn.com besitter ikke sikker viten, men vi har grunn til å tro at Petter Northug jr. kanskje da ville vært den eneste gjennom alle tider som hadde ledet begge cuper samtidig.

Et mulig unntak skal etter sigende blant andre kunne være en mann som tyske/spanske Johann Mühlegg, som for øvrig ble avkledd etter dopingavsløringer under OL i 2002.

Dersom noen av Langrenn.com's lesere sitter på mer eksakt kunnskap rundt ovenstående tema så post gjerne en kommentar nedenfor.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus